25 Ocak 2016 Pazartesi

KARTAL’IN ISKALARI





Kartal ıskalar mı, hemen demeyin! Hava şartlarına ve ona bağlı olmayan sebeplerle bir haftanın içinde tam 2 kez ıskaladı. Birincisi Başak şehir stadında, ikincisi ise Trabzon deplasmanında…
Futbolda genelde müsabaka haftaları ‘’az yüklemeli’’ geçer. Takımlar çarşamba gününden sonra kısa, hafif antrenmanlar ile hafta sonu maçlarına ‘’taze’’ girmeleri için hazırlanırlar. Hafta sonunda maç ertelenince, takım, özellikle banko oynayan oyuncular hazırlandıkları şiddeti, fiziksel yüklemeyi alamazlar. Özellikle bu olay bir-kaç kez tekrarlanır ise, takım ritmini kaybeder veya yakalayamaz, futbolcuları forma girmeleri zorlaşır.

Beşiktaş takımı tam iki hafta bu ‘’musabaka haftasını’’ uyguladı, ama iki kez maç oynamadan Nevzat Demir tesislerine geri döndü. Hafta arasında da kendinden zayıf rakibine, Ziraat kupası maçında yedekler ile çıkmış, yine as oyuncularını görememiş, maç yüklenmesi yapamamıştı. Kısacası, takımın asıl unsurları şu ana kadar resmi maç oynayamamış, o fiziksel yüklemeyi üzerlerinde hissetmiş değiller.

Hemen söyleyelim, BJK gibi takım, Süper Lig’te bu durumu avantaja çeviremese de, zararsız atlatabilir. Takım Avrupa Ligi’ne devam etseydi, durum farklı olurdu…
Bu durumların ’’panzehiri’’olarak bilinen, özellikle pazartesi günün her iki antrenmanın çok yüklemeli, maç bileşenlerini çalıştıracak türden olmalıdır. Birisi ‘’çift kale’’ diğeri ise, ‘’sürat ve süratte devanlılık’’ türden tercihlerin en-yaygınıdır. Çarşamba günü de benzer yükleme takımı ‘’maç yüklemesine’’ yaklaştıracak, alınamayanları kısmen de olsa telafi edecektir.
Ertesi gün Sivas Belediyesi maçına yorgun as takım ile çıkıldığında, o yüklemeyi yorgunluk fonun üzerinde atlatılabilse, BJK bu hadiseden az zararla çıkmış üzere olacaktır. Hafta sonu (30-31.1)Ziraat kupasında daha ciddi rakibe karşı da as takımı çıkarılmalı, bu ‘’kabus’’, yüklemeli haftayı rezon dışı, herkesin şaşıracak şeklinde kapatmalıdır!

Tabi, burada toparlanma unsurlarına çok ağır görevler düşmektedir. Futbolcular özellikle bu haftayı tesislerde geçirmeli, antrenmandan sonra, beslenme, toparlanma ve sağlıklı uykulara kendilerini vermelidir.

Beşiktaş takımı için son derece zorlu, tuzaklarla dolu hafta görünmektedir! Şenol Hoca için sezonun en-ekstrem durumudur…  



                                       Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar