16 Mayıs 2016 Pazartesi

EURO 2016 Mİ? SİZLERE ÖMÜR…









Old Traford’ta şüpheli bir paket kocaman bir maçın ertelemesine neden olurken, ingiliz polisi çabuk bir şekilde 75.000 seyirciyi tahliye etti ve bomba uzmanlarını işini yapsınlar diye, gönderdi. Kontrollü patlama ile bomba etkisiz hale gelirken, her şey iyi bitiyordu. Ölü veya yarılı olmadan bu gerilim filmi atlatılmıştı.

Fakat, sadece 1 ay sonra Fransa’da Euro 2016 başlayacaktır. Ayni Fransa birkaç kez teröristler tarafından vurulmuş, adeta perişan olmuştu. Paris’in ortasında lokaller taranmış, onlarca masum insan ölmüştü.
Şimdi organizatörler hem sporcuların, hemde seyircilerin emniyetini garanti etseler de, 9 ayrı şehirde bunu nasıl başaracaklar, açıkçası çok şüpheli gözükmektedir. Belki  bu kadar iddialı olmaların arkasında şampiyonaya zayıf ilgi olduğu yatmaktadır. Devlet memurlarına bedava biletler dağıtıldığı kulaktan kulağı dolaşmaya başlamış…

Belki korunacak çok şey olmayacağını düşünüyor olabilirler!

Yukarıdaki durumu kendi lehimize çevirmek, çok zor olmayacak, gözükmektedir. Zira bizim seyirciler ‘’bize bişey olmaz, abi!’’düşünceleri ile, statlarda kesin  sayısal üstünlük sağlanır var sayarak, Türkiye Avrupa şampiyonu, olur mu, dersiniz!?

                                                                                       

                                                                                                   Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar