27 Ekim 2013 Pazar

NEDEN OLİMPİYAT ALAMADIK BİR DE BENDEN OKUYUN!


                  




Olimpiyat denilince, akla ilk önce atletizm sporu gelmektedir. Atletizm, tarih boyunca olimpitların
 ana menüsü, şovu olmuştur!Doğal olarak, IOC üyelerin büyük bir kısmı atletizm kökenlidir.İşte, seçimden hemen sonra, yeni iki üye yine eski ünlü atlet seçildi. Bu böyle gelmiş, böyle de gidicek gibi gözükmektedir.
97 kişilik IOC üye listesine bakarsak, tanınmış birçok eski atlet yıldıza rastlanmaktayız: Sergey Bubka, Frank Frederiks, Valeri Borzov, Guy Drut, İrena Shevinska, Naval El Moutawakel ve tabi ki, IAAF başkanı Lamine Diack! Bunların yanında Gerhard Heiberg, Lambus Nicolau, İssa Hayaton gibi eski atletler de görmekteyiz…Prens Albert’i unutmamamız gerekir! Majesteleri atlet olmamasına rağmen, bu spora katkısı ve düşkünlüğü herkese malumdur. Dahası, Prens Albert atletizm sporun hamisidir, desek, abartılı olmayacaktır! 97 üyeden 20 üye ulusalarası atletizm ailesindendir!

  Şimdi bir de İAAF sponsorlarına bakalım! O da ne? Toplam 7 sponsordan 5-i Japon -Toyota, Seiko, Canon, TDK ve TBS! Her dernek gibi, İAAF bu sponsorlar sayesinde faaliyetlerini yürütür ve hayatta kalabiliyor. 5 Japon menşeli sponsor İAAF yıllık yaklaşık 25 mln.$ aktarmaktalar!


  Yukarıdaki manzara şunu göstermektedir; Tokyo her koşulda kazanırdı! 20 çıvarında atletizm delegesi, oturdukları dalı kesmelerini beklemek, saflıktan öteye gitmezdi. Biz ve Madrid'liler ağızımızla kuş tutsak o Olimpiyat Tokyo'ya gidecekti!
Bir de, süçü dopingin üstüne atılması, daha da arabesk etkisi yaptı. Eğer başaramayanların sebebi doping ise, o zaman Madrid'i nasıl geçtik, sorulur? Başarısızlığın sebebi açık gözükürken, harcanan paraların savunması için yine bir yol bulunmuş, suçu doping olaylarına bağlanmış, onlarca antrenöre aylarca, gereksiz sıkıntılar çektirilmişti!?Adeta, düşmanlardan intikam alırcasına... Bu ülkeye hizmet vermiş, spora katkıları olmuş bazı antrenörleri aşağılayarak, toplumda küçük düşürerek, kulaktan dolma dedikodularla ömür boyu cezalar acımasızca verilmişti!

Beceriksizler ise, yine pusuda bir sonraki fırsatı beklemekteler...

                                                                                                                             Ertan Hatipoğlu 

1 yorum:

  1. Malesef gercek bu ama gun gelecek cezalar iptal edilecek edilmeli de

    YanıtlaSil

En okunanlar