23 Ekim 2013 Çarşamba

HERR DAUM'UN TUHAF GECE ANTRENMANI


                                              


       Akşam (Cuma) Karabük’te, galip geldikten sonra, Bursaspor takımı 24.00 sularında otobüsüne biner ve evinin yolunu tutar. Saat 4.00 sularında kendi tesisine ulaşır ve...o da ne? Hoca ‘’iyi geceler!’’ veya ‘’iyi uykular!’’ diyeceğine, ‘’10 dakika sonra antrenmana hazır olun!’’ diye herkesi hayretlere düşürür!? 
   Yenilenme antrenmanı, vallahi 10 dakika sonra başlar...

   Yenilenme antrenmanı nedir?
   Yenilenme, toparlama, kompensator, ne dersek diyelim, iki amacı vardır:
1.     Futbolcuların aerobik kapasitelerin seviyesini korumak
2.     Ağır antrenman veya maçlardan sonra, onları toparlamak
  Peki, o mikro antrenmanların yeri ve zamanı ne?
Yenileyici antrenmanlar ağır yüklemeli antrenman veya maçlardan sonra uygulanır!Özellikle futbolcuların kanında laktık asit seviyesi 15 mmol/l aşmış ise...Eğer yükleme sabah ise, öğlenden sonra, akşam ise, sabah KAHVALTIDAN ÖNCE yapılır!

  İçeriğine gelince: Minimum 30’ jok (nabız 140-145) + 15’ streching+ 2-3 seri mekik, ters mekik, şınaf’la biter. Bu koşuda topuk ile yer’le temasta ‘’biomekanik rezonans’’denilen bir olay, adeta bir mucize ile karşılaşıyoruz! O temasta ayak damalarındaki kan çok şiddetli bir şekilde yukarı doğru giderken, sanki bir pompadan fırlatıldığı gibi hareket etmektedir.Ve laktık asidi gezdirerek, dağıtıp, yok etmek üzere hereketlenmektedir.

  Herr Daum, kuşkusuz çok kurt hoca, ama bu antrenmanı saat 4.00-te yapması ne derecede sakıncaları var veya yok, umarız anlaşılmıştır!

                                                                                                               Ertan Hatipoğlu

Fotograf- ''Fanatik'' gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar