17 Mayıs 2014 Cumartesi

COENZYME Q10

            


 
    Bahar yorgunluğu veya  sadece kuvvet ve diğer antrenmanlarınızda dayanıklılığınızı artırma derdiniz varsa, bir sürü başka faydalarını görmek istiyorsanız, Q10 tam size göredir. Bu doğal, vitamin benzer oluşum vücudun tüm hücrelerinde bulunur ve hücresel enerji üretimde rol oynamaktadır.

  4-8 haftalık 100 mg. günlük kullanımında, antrenman derecelerini ciddi iyileştirirken, özellikle maksimal aerobik kapasiteyi (VO2 max) arttırır. Buradan toparlanma süreçleri çabuklaştırılırken, metabolizmayı hızlandırdığı için, vücut yağlarını eritir.

  Antioksidan özelliğine gelince, kalp ve  savunma sistemlerin normal çalışmasında görev alırlar. Çok sayıda hastalıkların çaresi olarak kullanılır, sağlıklarına kavuşanlar,  bizim  Q10-i kaleme almamıza sebep olmuştur.

  Q10 kullanırken başka,  yağda eriyen vitaminlerle, örneğin E, D ve A gibileri ile  ayni kapsülde almalısınız. Kapsüllerde yağı ortamı aktif maddelerin emiliminde yardımcı olacaktır. Ayrıca, Q10 yağlı gıdalarla tüketirseniz,  daha çabuk çözülmesine yardımcı olursunuz. Eğer diyet yapıyorsanız, o zaman çareyi daha yüksek dozların alınmasında aramalısınız.
  Q10 daima vitamin E ile almalısınız. İkili ,  vitamin E savunma ve intihaplanmaya karşı özelliğini kat kat artırmaktadır.
  Q10 kan basıncı ve şeker değerlerini indirir, fakat miktarını mutlaka uzman doktor ile görüşmeleri gerekir! Aksi taktirde, diastolic basıncında ve şekerde ani düşüşler olabilir.
  Kırmızı pirinç mayası içeren maddeler kullanıyorsanız,Q10 almanız mecburidir. Lovastatin maddesi içerdikleri için, kolesterolü düşürürken, hücrelerde 50% Q10 maddesinin seviyesini de indirirler.

  Son olarak Q10 faydasını görmeniz için, birikim gerekiyor ve biraz zamana ihtiyacınız olacaktır. Hissetmeniz en-az bir aylık kullanımdan sonra olacaktır.

Unutmayın ve sabırlı olun!


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar