28 Mayıs 2014 Çarşamba

DİEGO'NUN TERCİHİ

Diego'nun tercihi

Ertan Hatipoğlu, Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas ile ilgili bir yazı kalem aldı...

ERTAN HATİPOĞLU

Diego Ribas'ı uzun uzun anlatmaya gerek yok, kısaca La Liga şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finaline çıkmış takımın kiralık da olsa bir parçası. F.Bahçe'ye transfer olması ülkemize özgü değişik yankılar uyandırdı. Biz onları da pas geçerek, "Önümüzdeki maçlara" bakmaya çalışacağız. Milyonlarca taraftarın kafasını kurcalayan soruların cevabını bulmayı deneyeceğiz.
Bir kere, Diego Ribas gibi bir yıldız özellikle son iki şaşalı yılından sonra F.Bahçe gibi Avrupa’da oynayamayan bir takıma neden gelmeyi tercih etti? Aldığı transfer ücretinin bildiğimiz kadarı ile öyle "Dolgun" olmadığını, buna benzer rakamları başka Avrupa takımlarının da verebileceğini tahmin etmek zor değil.
Acaba, Diego biraz sakin, az maçlı bir "Dinlenme" sezonu mu geçirmek istemekte?
İyimser olmaya çalışırsak, "Neden olmasın" deriz, bir yıl sakin, daha sonraki iki sezon "Yelkenler fora" Avrupa arenasında özellikle üst performans düşünebiliriz. Burada tabi durup ve bir sonraki soruyu sormak zorunda kalıyoruz: "Diego Ribas Atletico’da bulduğu olanakları F.Bahçe'de bulabilecek mi?"
Daha da açalım: Atletico’da onun fiziksel kapasitesi ve performansından sorumlu Oscar Ortega ve Carlos Menendes’i F.Bahçe'de bulabilecek, faydalanabilecek mi?
"Ersun Yanal’ın ekibi tam buna göre" diyenlere, şubat ayının hatırlamalarını rica etmek zorunda kalacağız: Üç forvetin sakatlanması affedilecek bir vaka değil. Bunları unutmanın naiflikten başka bir şey olmaması gerek.
Bir başka hatırlatma ise şubat ve mart aylarında özellikle takımın "Yavaşlatılmış kamera" ve "El freni çekik" otomobil görüntü sergilemesiydi… Çelişkili ve problemli rakipleri olmasaydı, F.Bahçe çok zor haftalar yaşayacak, belki de şampiyon olamayacaktı.
Diego Ribas için başka bir ihtimal ise artık Avrupa süslü  gergin maç trafiğini istememesi. Kariyerine şöyle baktığımızda, Brezilya milli olarak 33 maç oynamış, Wolfsburg ve Atletico takımlarında performansını görmekteyiz. Ama sanki tüm bunlar biraz mazide kalmış, yüzü geriye dönük bir profil hissetmekteyiz. Bu ihtimal de birçok F.Bahçe taraftarının kafasını karıştırmaktadır.

Üçüncü ihtimal mi?
Onu aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar