14 Mayıs 2014 Çarşamba

KAS KÜTLESİ




  Elit sporda, özellikle performans içerenlerde,  sporcuların kas kütleleri  başarı için son derece önemlidir. Ciddi antrenman ve sıkı diyetler ile bir kaç ayın içinde, vücudunuzu ‘’başka raylara’’ yerleştirir, gidersiniz...

Amacınıza ulaşmanız için, ilk adım olarak, HER 4 SAATTE BİR 40 GRAM  PROTEİN TÜKETMELİSİNİZ! Günlük antrenman aralarını kullanmalı, şuursuzca  kendinizi protein tüketime yöneltmemelisiniz. Protein alımınızdan hemen sonra, lösin adındaki amino asit  hücrelerinizde kas yapımını başlatmaktadır. Lösin seviyenizi yüksek tutmak, protein sentezinin faydalı ve yüksek seviyede olacaktır anlamına gelmez. Kandaki amino asit seviyesinin düşmesini beklemeli, sonra ise yükseltmelisiniz. Bundan dolayı sık, örneğin her iki saatte protein tüketmeniz, size zarar getirecektir.

AKŞAM YATMADAN ÖNCE 40 GRAM KAZEİN sizin protein sentezinizi çok hızlandıracak, azot  dengenizi de iyileştirecektir.

Sadece beslenme değil, fiziksel hareketleriniz kas kütlenizin en-büyük destekçisi olduğunu unutmamanız gerekir. SIK VE YOĞUN ANTRENMAN YAPIN! Her antrenmandan sonra,özellikle gençler için ortalama 36 saat sonraya kadar protein sentezi temin edilir. Daha tecrübeliler için bu süre 24 saat gibi sınırlıdır. Formunuz ne kadar iyi ise, antrenmanız o kadar sıkı olmalı, zaman zaman  eşik üstü yüklemelere başvurmalısınız.

ÖZELLİKLE ANTRENMANDAN SONRA ALKOL İÇEMEMELİSİNİZ. Alkol protein sentezinizi, özellikle ağır antrenmandan sonra (örneğin maç!) 40% indirebilir. Antrenmandan hemen sonra Whey protein almanız, daha sonraki içtiğiniz alkolün zararını azaltsa da, içmemeniz  kat kat daha iyidir.

Son olarak, BESLENMELERİNİZİN ARALARINDA AMİNO ASİT  tüketirseniz, kas kütlenizin artırma yollarını iyice zorlamış, fakat  ‘’bıçak sırtında’’ olduğunuzu unutmamalısınız. Bunu başarabilirseniz hiç antrenman yapmadan bile, 3 ayda 2 kg. kas kütle üretme şansınız vardır. Bayan sporcular 15 gr., erkekler için 20 gr. kaliteli amino asit, beslenmeler arası tüketmeniz, tavsiyemizdir.

İyi büyümeler!


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar