1 Mayıs 2014 Perşembe

DİEGO SİMEONE'NİN KOZLARI

Diego Simeone‘nin kozları

Ertan Hatipoğlu, bu akşam oynanacak olan Chelsea - Atletico Madrid maçı öncesi değerlendirmelerini aksam.com.tr için yazdı.

Ertan Hatipoğlu
Birinci finalist dün akşam belli oldu. Bu gece de ikincisi belirlenecek. Heyecan, şov ve beklenmedik durumlar… Her takımın kendi ümitleri, amaçlar ve fikirleri var.
İlk finalist Real Madrid 12 yıldan beri kupanın peşinde. Bu yıl şampiyonluk her zamankinden yakın gözükse de onları takip eden lanetin, bulut gibi üzerlerine çökmüş olduğunu unutmamalıyız. Takım her yıl en geç yarı finallerde elenirken, bu yıl ilk defa finale çıkıyor. Her şey 2003'te Vicente Del Bosque‘nin işine son verilmesi ile başlamıştı… Hocaya yapılan ayıp Benfica’nın Bella Guttman olayına çok benziyordu…
Mourinho bile  Real ile 3. farklı takımıyla şampiyonluğu aramıştı ama başaramıyordu. Şimdi aynı şeyi Chelsea ile başarmaya niyetli.
Bu akşamki maçta, kaybetmeyecek sadece bir takım var. O da Atletico Madrid. Diego Simeone 'iki takım kavga ederken üçüncüsü kazanır' misali şampiyonluğa uzanabilir. Üzerlerinde fazla yük yok, zira 40 yıl önce aynı kupanın finaline çıkmış ve kaybetmişlerdi.
Simeone ilk denemesinde kazanırsa; Del BosqueGuardiola, LippiVan Gaal ve Di Matteo’yu yakalayacak.
Bir hafta önceki 0:0 gözümüzün önüne getirirsek, Simeone için hiç de kötü sonuç olmadığını görürüz. Bu akşam Atletico, otobüsünü kapının önüne çekip, kontralar ile sonuca gidecektir. Penaltılar bile Atletico’yu daha şanslı göstermektedir. Yeter ki Chelsea’ye gol şansı vermesinler…
Bu akşam Mourinho'nun 'bir şeyler' yapması gerekecek ama girişime kalkışması mecburi gibi gözükmüyor. Herkes hesaplar içindeyken sadece Simeone'nin kaybedecek fazla bir şeyi yok, yükü azdır.
'İki kişi kavga ederken, üçüncüsü sıyrılabilir' demişler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar