26 Nisan 2014 Cumartesi

ÇAYDANLIK DAMBIL İLE OMUZ KRİKO





Temel, fakat çoğu zaman küçümsenen, çaydanlık dambılı ile yapılan bir harekettir. Omuzu kuvvetlendirirken, ayni zamanda esnekliğini arttırmaktadır. Doğru ve denk kullanılırsa, omuz bağında ve rotator manşetinde oluşan sakatlıkları önleme özelliği vardır. Özellikle futbolda sert yere düşüş ve ikili mücadelerde oluşan  sakatlıkların büyük bölümünü önüne geçme fırsatı vermektedir. Amerikan futbol ve rugby’de sık başvurulan bir  harekettir.

Harekette aktif kullanılan  Deltoideus anterior,  Pectoralis  major ve minor kaslarıdır. Destekleyici olarak Deltoideus posterior, Latissimus dorsi, Serratus anterior, rotator manşetin Teres minor ve major, Subscapularis ve İnfraspinatus kasları görev yapmaktadır. Ayrıca, Biceps  ve Triceps brachii, ön kolun Brachioradialis ve Flexor  carpi radialisi ilave etmemiz gerekir.

Ağırlığı içeriden başka yerlere taşıyan  çaydanlık dambıl dışında başka ağırlıklar kesinlikle tavsiyemiz dışındadır! Başlangıçta omuz ekleminde özellikle, ağrı hissetmeyecek ağırlıklarla çalışmalısınız. Kolunuzu yere göre dik, dirsekten sabit tutarken, omuzun stabilitesinden çıkmamaya dikkat etmelisiniz.

Nefesinizi dinleyin ve  çalışırken oksijensiz kalmayın!

                                                                                                                         Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar