6 Nisan 2014 Pazar

DERBİ'NİN FORM DETAYLARI


 
  


        Bu akşam oynanacak GS-FB derbisinde her iki taraf kuşkusuz  zafer ilan etmeleri için tüm kozlarını ortaya koymak isteyeceklerdir. Her iki takım içindeki o fiziksel rezervi devreye sokmak arzulayacak, karşı tarafı dize getirmek için mevcut silahları ortaya koyarken, rakibin bunu yapmasına mani olmaya çalışacak.
Bakalım nedir bu silahlar ve hangi taraf  an itibarı ile daha donanımlı.
   GS birinci yarıyı bitirirken, Şampiyonlar ligi ve Türkiye kupası maçlarından dolayı, rakibi FB göre ekstra bir yoğunluk yaşamıştı. Ocak ayında, hazırlık aşamasında bize göre, gereksiz bir Antalya kup  3 maçına katılarak, o çok önemli hazırlık ve şarj günlerini pas geçti. Bununla paralel sayısı fazla transfer yaparak, adeta  üç takım yarattı. Öbür taraftan Chelsea maçı takımı erken forma zorunluluğu da getiriyordu. Kısacası GS takımı  şubat ayında formda olması gerekirdi. Nitekim Chelsea maçları kaybedilse de, bu hedefe ulaşılmıştı. Bir iki as futbolcu dışında, herkes formdaydı. Yarın, yani 2 ay sonra bu form hala devam ettiğini düşünmekle birlikte, zirvesinden uzak olacak kanaatindeyiz.

   FB takımı iyi ve akılı bir hazırlıktan sonra, forma girmeye acele etmedi, hep nisan ve gerekirse mayıs ayları düşündü. Ne de olsa şampiyonluk düğümü buralarda çözülür, ayakta kalayım, diye planladı. Takımın antrenman bilimci hocası Prof. Dr. Niyazi Eniseler’in stratejisi buydu…Özellikle şubat ayında oynanan maçlarda gelen sakatlıklarla birlikte takımın ‘’el freni’’ çekilmiş, bacaklar ağır, yavaş çekim kamera futbol oynanıyordu. Özellikle deplasmanlarda puanlar bırakıyor, ezelli rakipleri ile arası 4 puana düşüyordu…Geç forma girmenin bedeli vardı, ama bu bedel sakatlanan yıldız futbolcular ile birlikte tehlikeli boyutlara gelmişti. Nitekim ilerleyen aşamalarda takım formu planlandığı gibi yükselişe geçti, puan farkı aralık ayı seviyesine gelmişti. Özellikle son Bursa maçında takımın performans durumu ve fiziksel kapasitesi artmış, bacaklar rahat, hedeflenen duruma yakın bir yere gelmişti.

   Akşam maçta GS takımı özellikle birinci yarıda tempoyu düşük tutmak isteyecektir. Baştan maça asılırsa, rakibin formda ve moralli futbolcularla kora- kor mücadelesine girerse, maçın son bölümünde çok zorluklar çekeceğini düşünmekteyiz. Maçın hakemi oyunu sık sık durdurmak zorunda kalırsa bu GS lehine olur, galibiyet şansını arttıracaktır. FB takımı  için iki yol vardır;  tüm maç tempoyu yüksek tutup, rakibi ile ‘’boğuşmak’’, ya da oyunu kendi yarısında kabul edip, süratli forvetleri ile kontralar yapmaktır. Özellikle birinci yarıda skor avantajları varsa…

  Derby time!

                                                                                                               Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar