14 Nisan 2014 Pazartesi

YILDIZ FUTBOLCU


   


Veya sadece bacaklar, kabiliyet ve  kısmet  başarıya uzanmak için yeterli olmadıkların kısa hikayesi...

    Bu yüz yılın başarılı futbolcusu bir kere ‘’ölümüne’’ çalışır. Geçen asırdan kalan yavaş çekim futbol çoktan yerini amansız savaş futboluna  dönüşmüş durumda. Peki, bu günkü ‘’gladiatörlerlerin’’ modelleşme sırların anahtarı nerede?

  Yıldız futbolcu takım antrenmanları dışında, ferdi program takip etmektedir. Vücudunda gram fazla yağı olmamasına çok dikkat eder. Günde 5 saat çalışmasına rağmen, yorgunluk  özrü kullanmaz. Çok sık stat personeli eşini arar ve ‘’biraz daha işi var!’’ deyip,  geç kalacağını haber verir.
  Antrenmana bir saat erken, yani 10-da gelir. Eşofmanlarını giyer giymez fitness salonuna dalar. Kuvvetlendirme hareketlerin yanına bir de bisiklet çevirir. Bazen sadece bacak kaslar, bazen ise, gövde çalışır. Mekik çekmeden hiç bir antrenmana çıkmaz. Karın kasları ''baklava'' tipidir, günde 200-300 adet çekmez ise, vicdan azabı çeker.

  Tüm bunların asıl amacı antrenmana isinmiş çıkmak ve sakatlıklardan korunmaktır. Yıldız futbolcu çok esnektir. Bazen yarım saat esnetme yapmaktan çekinmez. Amacı yeterli kadar  hareketli ve çevik olmaktır. Taraftar onun antrenmanlarını zevkle izlerken, istek ve antrenman ‘’oburluğuna’’ hayret ederler. Alt yapı hocaları çocuklara örnek olsun diye, odaların duvarlarına fotoğraflarını asarlar.

  12.30 cıvarında antrenman biterken, bizim yıldız futbolcu  stretching için kalmaktadır. Diğerler duşa koşarken, o buz havuzuna girmeyi tercih etmektedir. Daha sonra, sıcak duş ile kontrast ile kaslarını gevşetip,  kendini masörlere teslim eder. 
14.30 sularında evin yolunu tutar.

  Yıldız futbolcu akşam disko ve barlara gitmeyi sevmez. Büyük tenis oynamaya bayılır, meyve ve süt karışımların hastasıdır. 


                                                                                                                          Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar