25 Nisan 2014 Cuma

DÜRÜST HAKEMLİK İSTEMEYENLER



 

  Avrupa kupaların yarı finalinde sıradaki hakem skandalını hayretle izledik. Yine kafalarda, video çekim teknolojisinden kaçan sorumlu yetkililerin neden kendilerini unutkan yaptıklarını, gelen sorular yerleşmektedir. Her büyük gaftan sonra çıkıp: ‘’Biz oyunun kesilmesini istemiyoruz!’’ gibi demeçler eksik olmuyor, olayların unutulmasını güdülmektedir.

  Unutalım, ama çok zorlanıyoruz, zira akşam Sloven hakem ve beş yardımcısı rezil oldular! Sevilla-Valencia maçında duble offside’den gol verdiler. Hele ayni pozisyonun ikinci offside’si bariz olup, tüm izleyicilerin ‘’gözlerini çıkarmıştı’’.
Sadece bunlar olsa, belki yutabilirdik, ama  verilmeyen penaltı, gereksiz kartlar… Fakat o birinci Sevilla gölü, hakemliğin yüz karasıdır!

  Maden ki, FİFA ve UEFA bu video konusunda kendilerini ‘’deliye’’ vermişler, dürüst hakemliği kimler istemediği ortada.  Hakem hatalarını  zorla Dünyanın en-ücra köşelerinde bile konuşulmasını, tartışılmasını arzulayanlar  onlar, reklamın kötüsü olmaz, deyip, asıl sebebini saklıyorlardır; maçların sonuçlarını kendi ellerinde kontrol edip, tutmak!

  Tüm bunları konuşurken akla ‘’kura’’iddiaları da akla gelmiyor, deği. Ahmet Çakar
 kura nasıl  çekildiğini bir emsalsiz show ile bize göstermişti…

  Gol çizgisinde teknoloji uygulayarak, futbolun patronları resmen ellerini yıkadılar. ‘’İşte, teknoloji istiyorsunuz, alın size teknoloji!’’dediler. Kimseyi kandıramadılar, zira top çizgiyi geçip geçmediği tartışması bin maçta bir olur.
Verilmemiş penaltı ve özellikle yanlış offside kararları her maçta bol var.

  Anlaşılan, silahsızlanma dönemine daha çok var…

                                                                                                                     Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar