7 Nisan 2014 Pazartesi

LİGLERİNDE DOMİNANT'LAR


                                                 


     Cumartesi Bayern Münih takımının 53 maçlık yenilmezlik serisi sona ermesiyle birlikte, gözler bu konuda Dünya’da en-uzun serilere çevrildi.

  Kendi liginde yenilmezlik serisi rekoru Fildişi Sahili takımı ASEC Mimosas’a aittir- 1989-1994 yıllar arasında takım tam 108 maç üst üste yenilmemiştir!

  İkincilik ünvanı 1986-89 yıllar arasında 106 maçlık yenilmezlik serisine imza atmış ünlü Romen askeri kulübü STEAUA Bükreş’e aittir. O dönemde takım sadece kendi ülkesinde değil, Şampiyonlar liginde de hep zirve ve etrafındaydı.
Bu rekorun baş aktörleri Marius Lacatus, Victor Piturca ve Angel Yordanesku olarak belleklerimizde kalmıştır.

  Bronz madalya ünlü  MİLAN kulübüne gitmekte.1991-93 tarihler arasında serisinde tam 58 maç yenilmediler. Arrigo Saki’den bayrağı alan Fabio Capello bu serinin baş mimarıdır. Kendi evinde ‘’Parma’’ya karşı alınan  yenilgi bu serinin sonunu getiriyordu.

  2010-12 yıllarda PORTO kulübü 55 yenilgisiz serisi ile madalyayı zorlamış, ama dördüncülükte kalmışlardır. Bu serinin başında  Jesualdo Ferreira, daha sonra Andre Villas-Boas vardır. Yardımcı antrenör görevini o zamanlarda Vitor Perreira yapmıştı.

  Altıncı olarak, 52 maç ile ‘’ruya takımı’’ AJAX’’ gelmektedir. 1994-96 yılarda Louis Van Gaal mimarisi ile takım Şampiyonlar liginin iki defa finaline de çıkmıştı. Edwin Van der Sar, De Boer kardeşler, Yari Litmanen, Edgar Davids ve Seedorf  bu başarıları baş aktörleridir.

  2003-04 tarihler arasında ARSENAL’I  49 maç boyunca kimse bileğini bükememişti. Arsen Wenger’in takımı sadece 12 kez puan paylaşıma razı oldu. Thierry Henry, Dennis Berkamp, Sol Campbell, Patrick Vieira…

  Bayern Münih’in serisi fazla olabilirdi,ama şampiyonluk gelince Pep rotasyona, as oyuncularını dinlenmeye, şarj’a almış, kafaları lige değil, Şampiyonlar Lig’ine ve Dünya şampiyonasına  gitmişti.

                                                                                                                              Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar