5 Nisan 2014 Cumartesi

BAŞA GELEN...

                                 
                                                       


       FİFA Ceza Kurulu'nun uygulaması 100% Barcelona kulübüne uygulanırsa, Katalanlar için tam bir ‘’Waterloo’’ olacaktır. Barca’ya bir şey olmaz, alt yapısı çok sağlam, yedek kulübesi uzundur, düşünenler başka zamanlarda haklı olabilirlerdi, ama özellikle bu yaz için kulübün çok planları vardı…
Alım- satımsız iki transfer aralıkları kulübü çok kan kaybına uğratacak, hatta fiilen takımı Avrupa'nın top 10 düşürecek, La Liga’da ise, ciddi bir şekilde sallanacaktır.  Fakat, durum oralara gelecek gibi gözükmüyor.
   Bir kere, bu seviyede bu kadar ciddi yaptırım, futbol tarihinde görülmemiş bir olaydır. Bir ihtimal, gereken evrakları teslim edildikten sonra, FİFA yumuşamasını beklemektir. Olmadı, Katalan'lar için son çare olarak, CAS opsiyonu mevcuttur.

   En-iyi ihtimale karşın, Barca çok yara alacağı kesin gibi gözükmektedir. Özellikle Halilovic ve Marc-Andre Stegen transferlerin geçerliliği şöyle veya böyle, bir adı koyulacaktır. Tüm bu patırtılardan dolayı, Barcelonalılar yaz transferini unutmak zorunda kalacaklar, yaptırım bu haliyle uygulanmasa da, tamamı kalkmayacağı kesindir. Ayrıca, işlemler devam ederken,  kendine saygı duyan  hiç bir futbolcu veya kulüp Barca ile, müzakere masasına oturma riskine girmeyecektir. Hiç kimse havada asılı kalmak istemeyecek, alternatiflerini devreye sokacaktır.

   Kulüp yönetiminin bu yaz ciddi planları vardı, demiştik. Çok uzun süreden beri, stoper transfer etmeyi planlıyor,  yüksek seviyede bu transfer için bir kaç futbolcu satmayı düşünülüyordu. Oluşan durumda, bunları yapmak fanteziden öte değil gibi, algılamaktayız. 

   Yönetim cephesinde kulübün düşman isimleri neredeyse telaffuz edilmektedir. Kıskançlık, başarılarını çekememe gibi nedenler öne sürülmektedir. Şimdilik sadece baş harfleri verilse de, önümüzdeki günler açık savaşa meydan olacak gibi gözükmekte. Barcelona başkanı Josep Bartomeu’nun parmakla gösterdiği, onları şikayet eden o ‘’anonim kulüp’’ tahmin etmek çok zor olmasa gerek…

   Messi'nin vergi gafları, Neymar'ın transferindeki karanlık bölümler, doping iddiaları, 10 adet çocuk transferinde ihlaller...Bunlar işlenen günahların sadece görünen kısmı! Montjuc Tepesinden bakıldığında, neler görünüyor bilinmez, ama takım üstünde çok fazla kara bulutlar dolaştığı kesindir.

   Barcelona tarihinde sahada çok zaferler kazandı, ama masada nasıl performans gösterecek, açıkça tüm dünya merak etmektedir. 

                                                                                                         Ertan Hatipoğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar