22 Nisan 2014 Salı

LİZBON YOLU MADRİD'DEN GEÇER

(Ertan Hatipoğlu) Lizbon yolu Madrid'den geçer

Ertan Hatipoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak yarı final maçlarını kaleme aldı...

ERTAN HATİPOĞLU
Salı ve çarşamba akşamları, sadece 24 saat içinde Madrid kenti Şampiyonlar Ligi'nin iki yarı final maçına ev sahipliği yapacak.
Real ve Bayern için çok şeyler konuşuldu, çizildi, herkes için karşılaşma bir final maçına layık görüldü. Son yıllarda özellikle iki takımın rekabeti Eski Kıta'nın zirve rekabetine dönüşmüş durumda. 
"Kral kulübü" 10. şampiyonluğunu 10 yıldır bekliyor, bu yıl gelen fırsatı kaçırmak istemediği aşikâr. Son 3 yıla bakılırsa Real hep yarı finalin kapısından dönmüş, yeni bir Waterloo yaşamalarına tahammülleri olduğunu hiç sanmıyoruz.
Bayern’de gerginlik daha az gibi gözükmekte. Onlar fiilen Avrupa şampiyonudur ve durdurulmadıkça, öyle olmaya devam edecektir. Ayrıca mart ayında Almanya şampiyonluğuna uzanırlarken, konsantre ve stratejilerini tamamen Avrupa'ya çevirmiş durumdalar. Ellerinde Real Madrid’in molar dişlerine kadar tanıyan bir Guardiola varken, ikinci maçın Münih’te oynanacağı bir gerçek.
Madridlilerin hafızasında Münih denilince çok iyi duygular yok diye, düşünmekteyiz… Düellonun bir başka boyutuna bakarsak, her iki maçta da kanatların çarpışmasına şahit olacağız. Real Madrid’de Bale ve Ronaldo bir taraftan, Ribery ve Robben karşılarında amansız bir savaşa girecek. 
Acaba Real’in sağ tarafı, Alaba ve Ribery’nin ataklarını durdurabilecek mi? İşte bu sorunun cevabı, maçın kaderini belirleyebilir…
14 FUTBOLCUYLA 2 CEPHE
Diğer yarı final maçı daha da puslu, tahmin açısından daha zor. Bir taraftan Chelsea daha tecrübeli takım ve hocaya sahip. Öbür taraftan Atletico bu yılki Şampiyonlar Ligi'nde mağlubiyeti olmayan tek takım. 
Ayrıca Arda’nın takımı La Liga'nın lideri. 13-14 futbolcu ile iki cephede savaşmak, özellikle kritik anlarda çok zor olacak, diye düşünmekteyiz. Yedek kulübesinin kısa olması Simeone’yi zor durumda bırakabilir.
Sezon başındaki Süper Kupa maçını hatırlayalım: Bayern-Chelsea! Sezon bitiminde finalde Guardiola ve Mourinho’nun perdeyi kapatma fırsatına iki maç kaldı. Ama Madrid’in iki takımı neler düşünüyor, hep birlikte göreceğiz.

Evdeki hesap…

AKŞAM gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar