Turşu zamanı özellikle
marketlerin bir köşesinde satılan, ama fazla rağbet görmeyen yeşil domates elit
sporcuların menüsünde sebze olarak, brokolinin tahtını sallamaktadır.
İçerdikleri tomatidin maddesi ile kas hücrelerin büyümelerine katkıları
fazla, organizmanın git gide ihtiyarlamasının katabolik süreci durdurarak,
asker gibi önlemektedirler. Deri
altındaki yağ oranının azalmasında rolleri tespit edilmiş durumda.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrOkBZV66Cvl-tjS2IBPEr-hWZcmfvqE4On3smmQxlvNUXwuiz3XZ5QUQt5WjXm6wU4stru9NjdJIx02z0KZpFJMNfLGu0eokccQVrwM26-gS4IPrBkmrjvTudukSghjPORmcC9G3YMRLn/s1600/Ekran+resmi+2014-04-23,+8.30.58+PM.png)
Özellikle uzun süren sakatlıklar
boyunca ve sonrasında, sporcuların yemesi gereken bir sebzedir. Kas erimesi,
kronik yorgunluk, düşme ve kırılmalar riski olanlar yeşil domates
tüketerek, doğal yoldan
kurtulmaktalar.
Siz siz olun, yeşil diye geçmeyin!
Ertan
Hatipoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder