18 Nisan 2014 Cuma

ODAYI HAVALANDIRMAK

             



Real Madrid büyük savaşın ilk muharebesini kazandı. Kral kupasını kaldırmak için Atletico ve Barcelona’yı yenmesi gerekirdi. Her ikisini başardı Coupa del REY’i çılgın bir gece kutlamasından sonra müzesine götürdü.

Sezon başında Ancelotti’ye kuşku ile bakılıyordu.Ne de olsa, ondan önce görev yapan Jose Mourinho gibi kuvvetli bir şahsiyet vardı. Portekizli çok karmaşık biri, sevenleri kadar, nefret edenler bulunuyordu… Tüm kusurlarına rağmen biz  sevenlerindeyiz. Ama gittikten sonra, soyunma odasının havalandırılması Carlo Ancelotti’ye kalmıştı. Orası çok sayıda kavga ve skandal doluydu.

Aslında, İtalyan hoca gelmeden, Başkan Peres  ''Galler prensini'' ne pahasına olursa olsun, transfer etmeyi kafasına koymuştu. Ancelotti’nin onayınla veya değil, bu transfer yapılmıştı.

Bale’nin gelişi beraberinde tartışmaları da getirdi. Di Maria, Ronaldo ve Mesut ile nasıl oynayacak? Dört kişi fazla değil mi,  gibi tartışmalar alevlenmiş, sonucunda Özil gitmişti. Ancelotti,  Mesut’un süper bir futbolcu olmasına rağmen gitmesine izin vermiş, büyük ihtimal kendisinde tereddüt sezmiş, öyle karar vermiştir. Real Madrid’te kararlılık esastır ve savaşçılar gerekir. Di Maria mesela, savaşçı ruhuyla, başka mevkide de olsa başarıyordu.

Final maçında kahraman Bale oluyordu,ama Di Maria’nın katkısı gözden kaçamıyordu. Ancelotti’nin transfer hatası yapmadığı ortaya çıkıyordu. Mesut’un estetik duruşu ve milimetrik paslarına sahip olmasalar da, Bale ve Di Maria birer savaşçı oldukları ve takımın böylelerine her zaman ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştı.

Barcelona’nın bu takımı ve hali ölçü olamaz,ama Real Madrid üstünlüğü tartışılmazdı. Antrenör emeği her zaman önemlidir, ayrıca ‘’italyan işi…’’ baskın çıkmıştı. Bale’nin gölünden sonra, üç defansif  oyuncu sürerek, Madrid taraftarlarını resmen ateşe veriyordu. Galip gelenler eleştirilmez, daha önemlisi bu zaferi Ronaldo olmadan kazanmışlardı.

Şu ana kadar Carlo Ancelotti’nin işleri düzgün gitmektedir.Birinci kupasını Mourinho’dan çok daha kolay kazanırken, ‘’Spesiyal One’’den takıma daha uygunmuş gibi gözükmekte.

Özellikle kulüp görenek ve geleneklerine göre…


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar