12 Ağustos 2014 Salı

ALMANYA 32 YIL SONRA 100M. ŞAMPİYON YAPABİLECEK Mİ?

        


Sadece 1 ay önce, herkesin bu soruya  cevabı ‘’olamaz!’’ olurdu. Zürich'te yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonasına  sayılı günler kala 28 yaşımdaki Julius Reus 10.05 koşarak  Almanya’nı ‘’en –sakallı’’, Frank Emelman’a ait  10.06 rekorunu tarihe gömdü!

Bu rekor ve form durumu kendiliğinden  şu soruyu getiriverdi; 32 yıl sonra 100m. erkeklerde bir Alman Avrupa’nın zirvesine çıkabilir mi? 1982 Atina’da Frank Emmelman o zamanki Demokratik Almanya adına kısa sprintin kralı olmuştu…

Bu yılki en-iyi derecelere göz atarsak, sorumuzun cevabı kafalarımızda daha netleşir, tahmin gücümüzü arttırmış oluruz. Listenin başında 9.95 ile Jimmy Vicaut(FRA), daha sonra  9.96 ile Ujah(GBR) ve 10.03 ile James Dasaolu(GBR) varlar. Genç Adam Gemili ve özellikle  çok derin saklanan Christphe Lemaitre’yi düşünürsek, Almanya’nın bu branşta emelleri ne kadar zor oldukları açıkça görünmektedir.

Bize gelince, bu branşta  Ramil Guliyev görev yapacaktır. Genç yetenek 100m. final ararken, şansını daha fazla 200m. zorlaması bekleniyor…Kendisinden iki final ve özellikle 200m. daha iyisini beklemek bizim de hakkımız!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar