15 Ağustos 2014 Cuma

SÜPER LİG'İN CEP DİZİLİŞİ

        



Formula 1 bilirsiniz, her ayaktan önce bir antrenman yarışı yapılır ve sonucuna göre pilotlar start cebine yerleştirilir. O antrenman yarışı pilotların asıl yarışın çıkış pozisyonu için son derece önemlidir.
Futbolda hazırlık evresi sporcuların sportif forma girmesi, orada daha uzun kalmaları için belirleyeci  bir unsurdur. Takımların hazırlık  planları  ve maçları, yaptıkları transferler onların Lig maratonu start çizgisine gelirken o müsabakanın galiplerini büyük ölçüde belirler.

İşte BEŞİKTAŞ takımı; Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarından dolayı erken yol alırken, takımın bütünü formda olduğunu gözledik. Yüksek rakım ‘’silahını’’ kullanmamalarına rağmen takım çelik gibi gözüktü! Sadece aralık ayı için endişe duyuyorduk, ama FB Soma turnuvası takımın yedekleri de rotasyona hazır olacak  diye, bizi ikna etti de öteye geçti. Kısacası,  Süper Lig’in ilk yarı mutlak favorisi BJK takımıdır!
GALATASARAY antrenör değişikliğine  ve deniz seviyesi hazırlık modeline rağmen, iyi bir yerli futbolcu kadrosundan dolayı ilk yarıda ilk 4-ün içinde olacak, diye düşünmekteyiz.
ÇAYKUR RİZESPOR  süper akkıllı bir hazırlık, inanılmaz bir takım oluşturdu. Bu yıl kesinlikle ilk 3-te yerini alacak, şaşıran varsa, takımı daha iyi incelesin, tavsiyemizdir.
TRABZONSPOR  iyi bir hazırlık için tam alkış almışken, son Erzurum kampını iptal ederek, bu alkışı yarım bıraktı. Çok yeni futbolcular, kaliteli ayaklar gelmesine rağmen, takım ilerleyen aylarda uyumunu bulur, ama bu ilk 4-e girmesi için yeterli olur mu, hep birlikte göreceğiz.
FENERBAHÇE  yetersiz hazırlık ve zorunlu antrenör değişimi ile aslında krizi kara dönüştürebilir. Her şey İsmail Kartal’ın elinde… 1. Lig maçı ile 2. Arasında 14 günlük bir Milli ara var ve bu günleri doğru kullanabilirse, gereksiz en-azından Roma maçını iptal edebilirse, takımı kaldırabilir. Sadece, burada 1. Lig maçında karşısında çok diri ve formda Karabük takımı çıkacak, dikkatli olması gerekir! Tüm bunlardan dolayı FB takımı 1. Yarıda ilk 3-e girmesi çok zor bir ihtimal olarak görmekteyiz.
KASIMPAŞA deniz seviyesi hazırlık modeli, kendi modern tesis ağırlıklı hazırlık yapıyor. Antrenör sadakati onları ileri götürür düşünüp, takım ilk 4-ü zorlar kanaatindeyiz.

Burada yeri gelmişken, bizi şaşırtan ve kocaman alkışı hak eden iki  Anadolu takımını size takdim etmek istemekteyiz:
GAZİANTEPSPOR  o kadar akıllı,planlı, her detayı düşünülmüş hazırlık yapıyor ki, bizi bile hayretlere düşürdü. ‘’Spartanova’’ gibi bilimsel testler, çok yüklemeli antrenmanların yanında az yüklemeli , yenileyici aktiviteler…Kısacası, Antep takımı geçen yılki maceralardan uzak kalmakta kararlı görünüyor.
KAYSERİ ERCİYES için yukarıda hemen hemen Antep için yazdıklarımızın aynisini söyleyebiliriz. Geçen yılki acılardan uzak kalmak onları hakkı, diye düşünmekteyiz.


 Süper lig perdesi açılmak üzere - FUTBOL TİME!

Not: Bu değerlendirme sadece ilk yarıya, aralık ayı sonuna kadar ele alınmıştır!

                                                                                                            Ertan Hatipoğlu





                                                                                                                                                                                                                                    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar