3 Ağustos 2014 Pazar

FENERBAHÇE'NİN ALTERNATİF HAZIRLIK MODELİ




Geçen FB antrenmanları yazımızda nerede kalmıştık?

Evet: ‘’O zaman FB bileğini  Arsenal dahil, kimse kolay bükemez!’’

Ersun hocanın günde 4 antrenmanını ve bunları sadece 1 hafta sürdürebileceğini, keşke daha fazla, 3-4 hafta yapabilse, demiştik...Hatta 3-ü rakımda, 4. ise deniz seviyesinde olabilir, diye altını çizmiştik. İlk önce, manzarayı çizelim!

  FB takımı 26.07 Düzcede oynanan bir hazırlık maç ile Topuk yaylası kampına son verdi.Takım İstanbul'a, yani Deniz seviyesine, sıcak ve neme getirildi. Bayram tatili derken,  31.07 tarihinde Sheffield maçı için bir gün önce Ada’ya hareket etti. Ertesi sabah, Kopenhag’a 2.08 tarihinde oynanacak Sevilla hazırlık maçı için uçağa bindiler. Buraya kadar 7 gün hep deniz seviyesinde kaldılar ve kalmaya devam edeceklerdir... Parantez olarak, akşamki maçta ( rakımdan ineli 7. Gün!) Sevilla’ya karşı  unutkan, sinirli, odaklı olmayan futbol oynadılar. Tipik reaklimatizasyon( rakımdan iniş ) uyum belirtileri.

  Bundan sonraki günlerde 8.08 tarihinde Fenerbahçe stadında üçlü turnuva var. Maalesef, olarda da uyum problemleri devam edecektir. Takımın deniz seviyesi uyumu Olimpiyakos maçında ortadan kalkacak, GS süper kupa ve lig için bir daha yaşanmayacaktır.

   Alternatif modele bakalım! 

   26.07. tarihinde Düzce’de maçtan sonra yine Topuk Yaylasına dönüldü.Ertesi gün sabah yenileyici antrenmandan sonra, İstanbul’a Bayram tatiline ve Ada’ya hareket etmek için yola çıkılır. Sheffield maçından sonra 1.08 tarihinde Topuk Yaylasına geri dönülür! Sevilla maçı pas geçilir, oynanmaz. Takım yeni değil ki, fazla maça ihtiyacın olsun...7.08 günü İstanbul'a gelinir ve ertesi gün üçlü maçlarını oynar. Olimpiyakos maçını en-geç 12.08 oynar, olmaz ise, o tarihte diğer alternatif maç  önceden ayarlanır. Daha sonraki günlerde GS maçına kadar uyum sürecini doldurup, maçını problemsiz oynar.

  Böylece, FB takımı yüksek rakımda 11-12 gün fazla kalarak, toplam 22-23 gün çok iyi, faydalı antrenman ve maçlar yapardı. O, Ersun Hocamızın günde 4 antrenmanı 1 hafta değil, 3-4 hafta uygulayıp, takım seviyesini uzaya kadar yükseltirdi.

  Ayrıca, uyum problemlerden de kaynaklanan kaybedilmiş maç ve morallerden sonra, çıkıp, basına 1001 masal anlatmaktan kurtulurdu. 


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar