29 Ağustos 2014 Cuma

BAVYERA'DA KATALAN KANUNLARI

                      



Dünya şampiyonu olduktan sonra, Alman futbolcuların şımarması özellikle Pep Guardiola’nın canını sıkmış görünüyor. BAYERN soyunma odasındaki şımarık tavırlar hatta, damlayı taşıran olay diyebiliriz…Pep bildiğiniz o ‘’iyi polis’’ rolünden çıkmış, yerine tam bir ‘’despot’’ gelmiş! Bundan sonra futbolcuların her yanlış hareketi para cezası ile  karşılık bulacaktır.

‘’Sport Bild’’ gazetesine göre, Guardiola takımı sezon öncesi toplamış ve yeni kurallarını açıklamıştır. Açık-açık disiplini cezalar ile geri getireceğine söylemiş, üstelik maddeleri duvara asmadan sadece okumuş…
Maddeler şöyle: Maça geç kalma-ceza! Antrenman sonrası formayı kirliler sepetine bırakmayan-ceza! Kulüp tesisinde 1. Katta cep telefon ile görüşme-ceza! Antrenman veya maçtan sonraki 1 saatin içinde yemek yemezsen-ceza!
‘’Bundan sonra hiç affım yok!’’ diye yüzlerine adeta bağırdıktan sonra, ceza miktarlarına geçmiş.
Birinci hatada 250 avro, her sonrakinde +250 katlanarak gidilecek! Denetleci olarak  Philipp Lahm tayin edilirken, konuyla ilgili kaptanın ağzı bıçakla açılmıyormuş.

Bize göre, Pep buna benzer, disiplini ilerleten hareketleri yapmak zorundaydı. Dünya şampiyonasında en-fazla futbolcu Bayern’den oynadı ve onların formsuz, kilolu olmasından en-büyük mağdur Guardiola’dır. İşte bundan dolayı, futbolcular her sabah kahvaltıdan sonra, rehabilitasyon uzmanı Thomas denetimde kantardan geçmekteler. Kantarı kıran-ceza alır!

Barcelona’daki günlerine dönersek, Pep’in şimdiki uygulamaları ‘’cüce’’kalmaktadır. Orada cezalar 500 avrodan başlar, kahvaltıya geç kalma-2000, gece saati ihlal( 24.00)-6000, antrenmana geç kalma… En-‘’kıpırların’’ peşine özel dedektif kiralanırdı! Katalan yönetimin bu hareketi bize ünlü Çeka şefi Feliks Dzerjinski'nin sözlerini hatırlattı ‘’Güvenin en-yüksek seviyesini ancak denetim getirir!''

Bavyera bunu kaldırır mı, ayrı bir konu…



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar