6 Ağustos 2014 Çarşamba

AZİZCİLİN BU DEFA ALERJİ YAPTI!





Aziz Başkan dayanamadı, tatilini kesti ve takımı ani bir toplantıya çağırarak, ‘’azizcilini’’ devreye soktu. Ersun hocanın ilan ettiği 2 gün dinlenmeye tahammülü yok, teknik heyeti ilk önce fırçaladı, daha sonra antrenmana çıkartırdı!?

Ersun Yanal yüksek irtifadan indikten sonra, planladığı hazırlık maçların uyum açısından yanlış olduğunu, futbolcular deniz seviyesi ortamına alışırken maçlar oynatarak yıprattığını, hiç olmaz ise antrenmanlarda ‘’frenlere basması’’gerektiğini anlamıştı. Kısacası hatasını anlamış, antrenmanlarda daha fazla yavaş koşu, genel kuvvet ve esnetici hareketlere başvurmaya  karar vermişti. Bezdiren Sevilla maçından sonra bunları yaparak aktif çıkmış, ardından 2 gün izin planlıyordu. Kararı antrenman bilimi açısından son derece doğruydu.Adaptasyon sürecine girmiş futbolcuların üstüne gitmek, antrenman yüklemelerin dozunu artırmak tam bir ‘’harakiri’’olacaktı.

Ali Şen Başkan der ki: ‘’Hayatta da sporda da en-pahalı şey tecrübedir!’’
Her antrenör hayatı boyunca öğrenmeye devam ederken, bazı konular var ki, hasar görmeden, başkaların tecrübesini kullanarak başarıya ulaşırsın. Özellikle yüksek rakım gibi sporda fazla bilinmeyen ‘’silahı’’ kullanmaya karar vermişsen…
Aslında, Ersun hoca ayni hatayı geçen hazırlık döneminde de yapmış, ama o zaman gecikmeli göreve geldiğinden dolayı fazla kaleme almamıştık. Bu yıl benzer hazırlık planlanmayı görünce ‘’aralık ayı düşük form’’, ‘’subat ve mart ayında ağır takım’’, ‘’3-4 futbolcunun sakatlanması’’ gibi hataları yeniden tekrarlar, diye düşünmeye başladık. Bu yıl geçen sene gibi ‘’ballı’’ olmayacak, şampiyonluk savaşları ‘’uzayda’’ meşakkatli çarpışmalarla kazanılacaktır. Kısacası, sevgili Hocam, bu yıl o hataları kaldıramaz! 
Aziz Yıldırım tüm bunların farkında, tatilini bile keserek geldi ve müdahale ederek, yardımcı olmaya çalıştı. Çalıştı, ama Diego Rivas gibi bir yıldızın ‘’kalf’’bölgesi sertleşerek, sakatlanmasına neden oldu.Asıl tehlike 8.08 tarihinde üçlü turnuvada yaşanabilir, zira iki sert rakibi ile 45-er dakikalık çok tempolu ve çekişmeli maçlar oynanacaktır.


Aziz Başkan'ın ''azizcilini’’ alerji yapmaya başladı. Şimdilik sadece deri dökülme ve mide bulantısı dibi yan etkiler gözlenmekte, ama bu tür müdahaleler devam ederse anafilaksi, yani alerji şoku olacak diye, endişe etmekteyiz.


                                                                                    Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar