20 Mayıs 2015 Çarşamba

BUNLARA KİM STOP DİYECEK?





Her meslekte insana yatırım yapmak iyidir. Sporda ise, her şeyden önemlidir. Sadece tesis yaparak bir yere gidilmez, diye dünyada çoktan anlaşılmıştır.

Ama, gelin görün ülkemizde ne furyalar esiyor. Yol koşusu, yarı  ve maraton yapılmayan il kaldı mı? Her gelen Belediye Reisinin aklına ilk önce bir yol koşusu organize etmek geliyor, nedense…
İyi, güzel, insanlara yatırım, onlara yönelik bir şey yapayım derken, olayı her tarafından düşünmek gerekmez mi? Yurdumuzda yapılan her koşuda binlerce dolar ödül dağıtılmaktadır. Bu paralar atletlerin daha iyi hazırlanmasına yardımcı olur, onları maddi açıdan rahatlatmaları için önemli bir katkıdır. Antrenör ve menajerlere da son derece önemli maddi katkı sağlanır. Gelin görün ki, bu ödüllerin hemen hemen hepsi yabancı atletlere gidiyor. Bizim devşirmelerden bahsetmiyorum, Afrika, Ukrayna, Belarus, Balkanlardan gelen yabancılar resmen ödülleri süpürüp gitmekteler!

Kısacası, biz onların sponsoru, can damarları olmaktayız. Bizim atletler ise, sadece yakından bakmakla yetinmekte, ‘’bir sonraki yıl gelmem!’’ demelerine rağmen, seneye tıpış-tıpış gelmekteler. Aslında, burada yerli atletlerin yapacakları çok şey var, ama…

İnsan bir hareket yapmadan biraz düşünmeli, mevcut olanak ve durumları reel değerlenmelidir. Ülkemizde malum nedenlerden atlet kalmamış, seviye ‘’sıfır’’yakınına gelmiş, siz ULUSLARARASI koşu düzenliyorsunuz!?

Buradan bu işe kalkışan veya kalkışmak üzere olan tüm Belediye Başkanlarına sesleniyorum; Gelin bu işten vazgeçin, ya sadece yerel koşu düzenleyin, ya da başka projelere yönelin! Yabancılara yönelik projelere dur deyin! Domestik yapın, master ve çocuklara önem verin, sağlık için önemini vurgulayın!

Kendinizden daha iyi yabancılarla seçim yarışına girmiş gibi düşünün, anlarsınız…


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar