13 Mayıs 2015 Çarşamba

NEPTÜN'ÜN ÜÇLÜ YABASI

            


Neptün (Neptunus) Roma, Poseidon adıyla Yunan mitolojisinde denizler, depremler ve atlar tanrısı olarak bilinir. Zeus ve Hades’in kardeşidir…Ona Kara saçlı Tanrı da derler. En-önemli silahı Trident denen üç dişli bir yabadır ve bu yabayı yere vurduğunda depremler meydana gelir. Poseidon hırs ve gücü temsil eder.

Barcelona takımın hücum bölgesinde benzer bir üçlü var. Onlara ‘’uzaylı üçlü’’ de denilebilir. İsimlerini telaffuz etmeye gerek yok, ferdi olarak çok nefis futbolculardır, ama bir araya geldiklerinde, yer yerinden oynuyor, işte… Bu Güney Amerika makinenin parçaları Arjantin, Uruguay ve Brezilya’dan toplanmış ve İspanya’da en-iyi şekilde monte edilmiştir.

Bayern Münih savunma makinesi bile bu üçlüyü durduramadı. Guardiola epey çaba sarf etti, bir çok yol denedi, ama nafile…Aslında, bu sezon bir çok başka ün yapmış savunma makineleriayni hüsrana uğramış, pes etmişlerdi.
 

Top rakip yarısına geçtiğinde tüm Dünya nefesini tutar, bu üçlüden kimin gol atacağını merek etmeyen kaldı mı? Messi-Neymar-Suarez- şut ve gol! Sıralama önemli değil, karışık olabilir, ama sonuç değişmez, genelde gol olmaktadır. Bu ana kadar üçü kendine değil, takımına oynuyor, kalpleri Barca için atıyor.

Son zamanlarda Messi-Ronaldo kıyaslanmaları çok aktüeldir. Ronaldo-Benzema –Bale üçlüsü küçümsenmez, ama Katalan  üçlüsü daha etkili gözükmektedir. Aslında bu tartışmaların son bulunacak bir tarihi var, hemde çok yakında…06.06. 2015 tarihinde Berlin Olimpiyat stadında bu soru işaretleri büyük ölçüde cevabını bulacaktır.

Juventus çok dişli, köklü bir takımdır. Finali hak ettikleri konusunda bir çok futbol severi de ikna etmiş durumdalar, ama şimdi tüm Dünya Real Madrid'in finale çıkmasını ve Messi-Ronaldo tartışmaların, ''kim büyük?''sorusuna net cevap, heyecanla beklemektedir.

                                                                                                                        Ertan Hatipoğlu 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar