11 Mayıs 2015 Pazartesi

SÜPER LİG ÜZERİNE JİMNASTİK

         



Gördüğünüz gibi, 4 maç kala, hala ilk  4 sıralaması, artı net  düşen takımlar belli değil. Bu sezon çok gerilimli anlar yaşanırken, lider neredeyse her hafta değişmeye devam etmektedir. Bir başka prizmadan olaylara bakalım, hem de takımlarımızın sıralanmasını tahmin etmeye, daha doğrusu kimlerin hakkıdır, diye bir jimnastik yapalım, dedik...
İlk önce, Şampiyonlar Lig’ine  gitmeye kimin hakkıdır, Avrupa Lig’inde hangi takımlar ülkemizi alınların akı ile temsil edebilirler, bulmaya çalışalım? Domestik başka, Avrupa arenası bambaşka, kuşku götürmezdir...

Lider GALATASARAY son yıllarında oyun ve organizasyon olarak, belki de en-kötü sezonunu geçirmektedir. Milyonlarca taraftarını ilk önce ŞL gruplarından çıkamayarak, daha sonra bir türlü düzelmeyen futbolu, onlarca yanlış transferler ile üzdü. Kısacası, GS bu yıl Şampiyonlar Lig’ine gitmeyi pek hak etmiyor. Avrupa kupalarında biraz boy göstermeye, seneye ise, alışık yerine dönmeye çalışırsa, kendine iyilik yapar. 

FENERBAHÇE takımı zorunlu olarak, 2 yıl boyunca Avrupa yüzü göremedi. Hazırlık maçları da olsa, Avrupa'lı rakiplerinden fazla eksiği olmadığını defalarca gösterdi. Yaş ortalamasını aşağı çeker, 2-3 yeni transfer ile, Şampiyonlar Lig’in gruplarından rahat çıkar. Bu yılki durgun ve tereddütlü futboluna rağmen…Özlemin gücü ve Lucescu gibi yolu bilen hoca ile, neden olmasın? Burada sadece problem, fazla domestik futboluna adapte olmuş, rahatını bozmak istemeyen futbolculardan bir an önce kurtulmaktır...

BEŞİKTAŞ Avrupa kupası başarılı maçlardan sonra, artık yeni stadında Şampiyonlar Lig’ini hak ediyor görünümünde. Ön eleme tecrübesi olduğundan, çok rahat gruplara kalır, kaleci ve defans boşluklarını akıllıca doldurursa, bitmek bitmeyen sakatlıkların önüne geçmeyi başarırsa, ŞL gruplarından da çıkma ihtimali görünüyor. Bilic ve ekibi kalıma şartı ile!

TRABZONSPOR Avrupa liginde her zaman başarılı maçlar sergilemiş, bu yıl da on elemeli olsa orayı hak ettiğini düşünmekteyiz. Yeni stadında, Ersun Hoca bu işi başarır ve tüm karmaşa biter, sistem oturur.

BURSASPOR sezon boyunca çok iyi performansına rağmen, sezon başındaki Gürcü takıma elenmesi, sadece Bursalı taraftarları değil, bir çok futbol severi üzmüştü. Yeni stadında, bir yıl daha ‘’piştikten’’ sonra ancak bizi ikna eder, diye düşünmekteyiz.

BAŞAKŞEHİR takımı çok homojen, disiplinli, iyi bir Teknik Director ve ekibe vakıftır. Kendi ‘’minyon’’ stadında bir çok  Avrupa takımını dize getirebilir, ama onun için de biraz daha ‘’pişmesi’’ gerekir düşüncesi ağır basmaktadır.

Süper Lig’imizin düşme hattında hala 4 takım kurtarmaya çalışması ve ortalardaki takımlarla fazla puan farkı olmaması, Lig’in kalitesini göstermektedir. Oralarda bizi çok gerilimli son maça kadar, bilmecelerle dolu anlar beklemektedir.


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar