31 Mayıs 2015 Pazar

KULAKLI KUPAYI KİM KUCAKLAYACAK?




Sadece bir hafta sonra, 6 Haziran tarihinde, o çok beklenen final Berlin Olimpiyat stadında gerçekleşecek. Messi’nin Barca’sı bu yılın sürpriz çıkış yapan Juventus’a karşı gelecek, Şampiyonlar Lig'in şampiyonunu belirleyeceklerdir.

‘’Yaşlı Hanım’’ bir sansasyona imza atabilecek mi, yoksa Katalanlar 5. ‘’kulaklı’’ kupasını mı kazanacaklar?

Uzman yorumculara bakılırsa Juventusun şansı yok, zira herkesin aklında Barcelona’nın ‘’roket üçlüsü’’gelmektedir- Messi, Neymar, Suarez. Bu üçlüyü yer yüzünde durdurabilecek fazla savunma ‘’sedler’’bulunmamaktadır. Ama hiç kuşku yoktur ki, Juve’nin savunması bunlardan biridir! Genelde, Barca fiziksel güçlü rakiplere karşı çok zorlandığını görünmektedir, Seria A şampiyonu ise, tam öyle bir takımdır. Bu gerçek ‘’biankonerlere’’ ümit vermiyor değil, ama Chiellini ve Bonucci gibi oyuncular daha az hatalar ile oynamak zorundadır!
Juventus’un artısı bir de sağlam orta sahasıdır. Pogba, Vidal, Marchisio ve Pirlo gibi muhteşem futbolcular, Barcelona orta sahadakilerine üstünlük sağlayabilirler. Acımasız pres şartlarında, Barca orta sahası zaman zaman teslim olduğunu, özellikle Real Madrid ve Atletico maçlarında gözlenmiştir. Allegri’nin futbolcuları o presi 90 değil, 120 dakika uygulamaya hazır oldukları bilinmektedir.
Barcelona’dan farklı, Juventus takımında her futbolcu gol veya goller atmaya müsaittir. Duran toplarda da italyanlarda gole çevirebilecek daha fazla ayak bulunmaktadır. Katalanların bu zaafı rakipleri için bir sır değildir. 
Kısacası, Juve’nin maçı alabilecek silahları var, ama bunları tam kapasiteli kullanmalıdır, çünkü karşısında Messi gibi bir kanıtlanmış, saf deha numunesi biri çıkacaktır.

Barcelona’ya gelince, Şampiyonlar Lig’in bu yüzyılda en-başarılı takımıdır. Bu sezon en-başarılı hücum, iki eş değer kaleci…Yeni yüzyılda ‘’kulaklı’’yı 4. kez kucaklama şansı olan bir takım. Budur Barcelona!
Tüm bu başarıları  çeyrek asrın içinde elde edilmiş, üstelik her futbol severi hayran kılacak, tadına doyulmaz  bir oyun stili ile.
Katalanların zafere uzanmaları için tüm şartlar mevcuttur: 120 gol atabilen bir hücum, kaleci emniyeti, orta saha çeşitlemesi, sık rotasyonlar nedeni ile - takımda tazelik, Chiellini’nin hataları…

Luis Enrique sık rotasyonlar için, bir kaç  ay önceye kadar çok eleştiri almış, ileri görüşlerini bir çok kişi anlamamıştı. Bu rotasyonlar sayesinde takım çok taze ve güçlü görünmektedir. Kaptan Xavi için 17 yıl sonra, kupayı  4. kez öperek ayrılmak, ayrılıkların en-tatlısı olacaktır!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar