31 Ocak 2014 Cuma

ANTRENMAN'DAN HEMEN SONRA





        Her yüklemeli antrenmandan sonra kaslar oldukça kötü durumdalar.Antrenmanda uyguladığınız yüklemelerden dolayı, resmen parçalanmış olduklarını söylesek, çok abartmış olmayız.Glikojen seviyesi ve karbonhidrat rezervi tamamına yakın bitmiş durumdalar.Çok süratli bir şekilde kendilerinin yapıtı olan proteini  bozmaya başlamaktalar. Fakat,kasların öyle bir özelikleri var ki, verdiğiniz her şeyi alırlar ve anabolizan (inşa) moduna geçerler. Sadece bu beslenme çabuk olması gerekir. 50 dakikalık sürede kaslar geniş içerikli gıda alabilirler,ama bu süreyi kaçırırsanız, kas büyüme süreniz engellenmiş olacaktır.
 
   Hemen antrenmandan sonra WHEY  ve KAZEİN PROTEİNLERİ  tüketmeniz gerekir.Whey protein çabuk kaslara ulaşırken, kazein ise daha yavaş sindirilir ve kas büyüme sürecini daha uzun kılmaktadır. Her iki proteini kombine yollarını zorlamanızı tavsiye etmekteyiz.
   Bunların yanında dallanmış molekül yapısına sahip amino asitler (BCAA), yani levsin,  izolesin ve valin.Onlar kas inşasına gereken en-önemli amino asitlerdir.Özellikle levsin protein sentezin ‘’start tabancasıdır’’!
   Antrenmandan hemen sonra tabi, ‘’çabuk’’ KARBONHİDRATLAR gereklidir. Meyve ve makarna gibi yavaş sindirilir ve glikojen seviyenizi dolduramazlar.
   BETA-ALANİN amino asidi özellikle dayanıklılık geren uğraşlar için şiddetle tavsiyemizdir. Ayrıca antrenmanlardan sonra KREATİN işlevine kas büyümesinde yardımcı olmaktadır. Kreatin dedik, kas hücrelerinizde seviyesini yüksek tutmalısınız, antrenmandan sonra bir ölçek almaya unutmamalısınız!

  Elit sporun ayrıntıları, zahmeti fazladır, ama kurallarına göre davranıp, oyunu oynayanlar, alınları daima açık olur!

                                                                                                                    Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar