26 Nisan 2016 Salı

AÇ KARNA KARDİYO DAHA MI İYİ?

           








İlk bakışta sabah boş mide ile koşmak, vücut enerji olarak depolanan yağları kullanır düşünülmektedir. Fakat, yakıt olarak ilk kullanılan  kas kütleden proteinlerdir. Bazı araştırmalara göre, protein sentezi  aç karnına kardiyo antrenmanda iki misli artmaktadır.

Başka araştırmalara bakılınca, boş mide ile kardiyo, tok mideye kıyasla, o kadar fazla kalori yakmamaktadır. Kalori yakılması antrenman yoğunluğuna bağlı olduğundan,  aç karnına uzun antrenmana çıkıldığında, enerji yetersiz kalmakta ve antrenman verimi yakalanmaz.

Yüksek yoğunlu, interval antrenmana gelince, mantıken yağ yakımı ve kasların korunma sağlanması gerekir. Boş mide ile yapıldığında, yağ çabuk dağılır, ama vücut onu enerji olarak kullanamadığından, yağ hücrelerine geri dönmektedir.

Son olarak durum şu: özellikle kendinizi iyi hissediyorsanız, aç karnına kardiyo antrenmanı yapılır.Bir çok Etiyopya'lı koşucular günün ilk  kardiyo antrenmanlarını sabah erken aç karnına yapmaktalar. Onlara sorulduğunda, hatta tok karna antrenmanlara karşılar…

Ama yine de unutulmaması gerekir- kardiyo antrenmanı için sadece sabah kahvaltıdan önce değil, her  saat uygundur. Gece yatmaya yakın hariç…



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar