11 Nisan 2016 Pazartesi

TAMAMINA ERDİREMEMEK







Voleybol, özellikle kadın tarafı ülkemizin en-popüler spor branşı. Hiç kuşkusuz-en-başarılısı…Yine de üzüntü vermesi sevincinden fazla sayılır. İşte, en-son Denizbank CEV Şampiyonlar ligi Final Four aşamasında yine o çok beklenen kupayı kaldıramadık!

Baştan başlayalım…80 milyon ülkemizin en-yetenekli kızları voleybol oynarken, yetenek seçimi açısından en-konforlu sporumuz sayılır. Altı kişiden oluşan takımlarımızda zaten fazlası yabancı, üstelik kulüplerimizin sayesinde dünyanın en-iyileridir. Antrenörler, maşallah hepsi yabancı ülkelerin en- seçkinleridir. Salon ve olanaklarımız, Lig’imiz zaten ayrı bir Dünya rekoru! Medya ilgisi desen-o da oldukça iyi seviyede.
Peki, nedir bizi sık sık, özellikle önemli anlarda, tamamına erdiremeyen sebep? Sadece ikisi söylenebilir, daha doğrusu ikisi bizim uzmanlık alanımıza takılmaktadır.

Birincisi, bizim takımların form zirvesi iyi ayarlanamıyor. Kendi Ligimizde gereksiz öyle forma girdiklerini görmekteyiz ki… Türkiye şampiyonu olmak, Şampiyonlar Lig’in şampiyonluktan daha mı önemli? İyi Lig’in olmasının bazı dezavantajları da var, demektir. Fazla kan kaybediliyor… Final maçından sonra Vakıfbank antrenörü Guidetti’nin sözleri : ‘’5-6 kez oynasak sonuç farklı olurdu, ama bugün Pomi kazandı!’’çok şeyler aslında anlatıyor. Hayır Hocam, öyle bir hazırlayacaksın ki, bugün biz galip gelelim!
Guidetti’nin diğer sözleri:’’Piccinini son 5-6 yılda hiç görmediğim kadar iyi oynadı!’’ yine her şeyi doğrular niteliktedir. Hocam, sen de örneğin Naz Akyol kızımızı öyle hazırlayıp oynatacaktın!

İkincisi, biz küçük ayrıntılara, örneğin saat, iklim ve yükseklik adaptasyonlara önem vermediğimiz gibi, arkamıza alıp lehimize bir türlü çevirmeye öğrenemedik. Bu tür uzmanlara danışmadık, öyle ‘’savaşlara’’gittik ve üzüldük…

Neticede, büyük yıldızları Gamova ve pasör Startseva’sız çıkmaya zorunda kalan bir Dinamo’yu yendik, ama ev sahibi Pomi’ye boyun eğdik, hemde 3:0 gibi kesin bir hüsran ile!
Hiç yakışık olmadı…




                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar