4 Nisan 2016 Pazartesi

EVDEKİ HESAP...






Hollanda Futbol Federasyon Başkanı Michael Van Praag kendi ve Belçika  adına yaptıkları 10mln.$ cıvarında  adaylık masraflarını FİFA-dan geri  talep ettiklerini açıkladı. 2018 yılında yapılacak Dünya Şampiyonası ve Rusya’nın kazandığı organizasyondan  söz konusu…Özellikle eski başkan Sepp Blatter’in cuma günkü sözlerinden sonra, yani Hollanda ve Belçika’nın hiç şansı zaten olmadığını söylemesi, Van Praag’ı daha da kanatlanmıştır.

FİFA kurulların korumpe olmaları, Rusya seçiminden Katar olayını düşünürsek, Hollandalı futbol şefin hiç de haksız olmadığı düşünülmektedir. Belçika ile birlikte boşuna adaylık yarışına girilmiş, oldukça fazla masraf yapılmıştır.Masrafları şimdi geri istemekte, FİFA-dan talep edilmektedir.

Bu gelişme bize, Türkiye olarak, ister istemez 2020 Olimpiyat adaylık maceramızı hatırlattı. 2013  Arjantin’de yapılan oylamada İstanbul Tokyo’ya finalde kaybetmiş, sebepleri, tabi okkalı tokatlar yedikten sonra, saçma sapan yerlere yüklenmişti. Neticede, bir çok spora hizmet eden, ülkeye katkıları olan antrenör zarar görmüş, görmeye de devam etmektedir…Teselli ikramiyeleri olarak o tokatların taa vatanımızdan duyulması kalmıştır! Ve, yiyenin de yok olması...

Oysa ki, daha sonra, özellikle İAAF eski başkan ve çetesi bir çok rüşvet olayına karışmış, 97 IOC oy veren üyeden 20-den fazla atletizm kökenli olduğunu hatıralarda canlanmıştır… İşte o 20 cıvarında oy veren seçimin kaderini değiştirmiş, akıllara acaba kimlerden emir aldıkları soruları gelmiyor değildir. Kısacası, Dünya atletizm mafyasına yenik düşmüştük!

Neticede, biz bu seçimi kaybetmiş, yaptıklarımız yukarıdan bahsedilen masraftan çok fazla masraf etmiştik. Şimdi İAAF-ın eski Başkan ve güdümündeki IOC oy kullanan üyelerin nasıl hareket ettikleri açık…


Biz de Hollanda ve Belçika gibi, hakkımızı aramak, bu tür sahtekarlıkları ortadan kaldırmasında  rol oynamaya hazır mıyız?


                                                                                                             Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar