25 Nisan 2016 Pazartesi

ANTRENMAN'DAN SONRA NE YEMELİYİZ?








Bilinen, yıllarca uygulanan bazı ‘’doğruların’’askıya alma zamanı geldi. Antrenmandan sonra beslenme hakkındaki bazı kuralları yeniden gözden geçirme, hatta  çok acil değiştirmeliyiz!

Kasların toparlanması ve büyümesi, protein ve karbonhidratların doğru yayılması için vücudun insüline ihtiyacı vardır. Nişasta içerikli gıdaların buna katkıları fazladır, bundan dolayı patates, pilav, makarna her sporcunun menüsünde mevcuttur. Fakat çok ilginçtir - gün boyunca insülin yükselmesine bir tek antrenman sonralarında izin vermememiz gerekir.

Kasların kasılmaları glikozun kas hücrelerine ulaşmasına yarımcı olmaktadır. Bu süreç insülininin yaptıklarına tıpa tıp benzemektedir. Kısacası, antrenmanın kendisi maddelerin yayılmasına yeterli olmakla beraber, insülin yükseltmesine gerek kalmıyor.

Böylece bundan sonra, antrenmandan sonra sadece bir meyve, örneğin muz veya kuru üzüm  tüketilirse, çok daha  etkili olacaktır. Ayrıca, hızlı karbonhidratların antrenmandan sonra tüketilmesi kasların yıkım sürecini durdurmaktadır.


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar