16 Nisan 2016 Cumartesi

ANTRENMANDAN ÖNCE ASLA YEMEYİN!













Bir çok gıda ürünleri sporculara faydalıdır, ama onlar antrenmandan önce tüketirse, önemli kas ve organların çalışması zedelenir, antrenman verimi alınamaz. İşte antrenman öncesi ‘’sabıkalılar’’ listesi:

Hindistan Cevizi ve Avokado 
Prensip olarak, antrenmandan önce yararlı yağlardan uzak durulmalı. Meyve yağ da olsa antrenmandan önce çok sakıncalıdır. Mide’de fazla kaldıkları ve zor öğütülür olmaları, onları  diğer organlardan ‘’kan emici’’ kılar. Kendi işlerini yürütmek namına emilen kan kaslarda sık sık kramplara yol açar.

Suda yumurta
Yumurtalar protein deposudur, ama vücuda gereken enerjiyi vermezler. Ayrıca midede fazla kalır, öğütme süreçleri uzundur. Antrenman sırasında ağırlık ve rahatsızlık verirler.

Çiğ sebzeler
Antrenman sonrası için süper bir fikir, ama antrenman öncesi brokoli, lahana, biber, hıyar, havuç, kereviz, hardal yeşilliği ve karnabahar gibi çiğ sebzelerin tükenmesi karın şişmesi ve gaz getirirler ki, antrenman sırasında en –son arzulanan durumdur…

Süt ürünleri
Diyet olarak, özellikle ‘’light’’olanlar süper bir fikir gelebilir,ama antrenmandan önce uzak durulmalıdır. Reflekslerin azalması, mide ekşimesi ve geğirmek gibi sakıncaları kesindir.

Acı baharatlı gıdalar
Prensip olarak bu tür gıdalar daha fazla kalori yakılmasına yardımcı olurlar, ama bunları antrenmandan önce asla yenmemeli. Sadece mide asitleri üretmekle kalmayıp, kalp ritmini hızlandırırlar.

Kavrulmuş kuru yemiş
Genelde çok tuzlu olduklarından, vücudun su balansını bozarlar ve kaliteli antrenman yapılamaz.

Enerji içecekler
Bir çoğunda, maalesef fazla şeker ve daha kötüsü yapay renklendiriciler bulunduğu için, bağırsaklarda yararlı bakterileri öldürdüklerinden, tüketilen gıda ürünlerin  sindirim ve emilimi ciddi zarara uğrar.

Çok uzak durun!



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar