28 Nisan 2016 Perşembe

SİLİNDİR MASAJI-ANTRENMAN'DAN ÖNCE Mİ, SONRA MI?







Son yıllarda çok moda, sıkça başvurulan bir alettir masaj silindir. Her tenisçi evinde muhakkak bulunur, her voleybolcunun gözü fitness salonlarda onda oldukça uzun kalmaktadır…
Sporda, özellikle elitinde kafaları kurcalayan ve doğru cevap aranan binlerce soru işareti vardır. Bir bölümüne bulunamaz, haklı çıkan daima başarılara imza atanların dedikleri olmaktadır.

Her şeyden önce, silindir masajı kasların  herhangi noktasında sertlik var ise, tavsiye edilir. Aletin en-büyük özelliği, antrenmandan önce muhtemel sakatlıkları önlemektir.

Bir çok sporcunun yaptığı gibi, silindirin üstünde yuvarlanmak yerine, masaj sırasında en-kısa bir şekilde sert yerleri tespit edip, olay yerinde 30-40 saniye yuvarlamaktır. Sert noktalara odaklanarak kaslara gevşeme fırsatı verilmektedir. Isınmanın ondan sonraki bölüm streçing, gerdirmeler ve hareketli jimnastiktir.

Peki, neden antrenmandan önce? 

Kaslarda 2 kas reseptörü mevcuttur. Birincisi - kasları kasan lifler, ikincisi ise, onları gevşeten Golgi adında reseptörler. Her iki reseptör dengede olup, sporcuları sakatlıklardan uzaklaştırmaktadır. Denge bozulursa ve ısınmanız sadece statik ve dinamik hareketle içeriyor ise, vücut daima gergin ve zayıf yerleri başka alternatifler ile tanzim etmeye çalışacaktır.

Toparlanma amacı güden, tabi ki, antrenman sonrası silindir masajıdır. O masaj hem antrenmandan sonra, hem de akşam evde yapılır. Amacı sporcuyu bir sonraki antrenmanlara daha toparlanmış, taze sunmaktır. Uzman masörün yerini hiç bir alternatif tutamaz, ama yine de silindir masaj çözümü zahmetli olsa da, çok daha ekonomiktir.



                                                                                                              Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar