18 Nisan 2016 Pazartesi

ASLINDA, HERŞEY YOLUNDA GİDİYOR...












Euro 2016 yaklaşırken gözler ister istemez milli futbolcularımıza odaklanmaktadır. Onların sağlık ve form durumları, psikolojik kurulumları, kısacası her şeyleri bizi yakından ilgilendirmektedir. Formda, diri bir takımın turnuva  ortam ve olanaklarında neler yapabilecek defalarca vurgulanmış, bir yılın içinde özellikle 3. kez forma girmek ne kadar zor, ama asla imkansız olmadığını altı kalın çizilmişti. Süper Lig’in erken bitirme fırsatı olmamasına karşın, hem zirve ve Avrupa Ligi bölgesi, hemde  son 3 takımın bir an önce bell olması, millilerimizin kafaları bir tek o 12 Haziran tarihe odaklanması, herkes için daha iyi olacaktır. TFF ve Fatih Hoca’nın ekibi bu gerçeğin farkında ve  sporculara ne gerekiyorsa, yapılmaktadır.

Aday kadroda yer alan ve şu an biraz formsuz gözüken Serdar Aziz, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Caner Etkin, Alper Potuk, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Olcay Şahan, Cenk Tosun, Arda Turan gibi futbolcularımız, aslında normal süreçlerini yaşamaktalar. Onlar fazla antrenman kesmeden, Haziran ayına hazırlanmaktalar. Bu yıl bazıları için 2., bazıları için 3. Form zirvesi olacaktır. Şimdi formda olsalar, Haziran-Temmuza kadar nasıl koruyacaklar? İmkansız…Sportif form geçici bir süreç olduğu ve yaklaşık 6-8 hafta sürdükten sonra, kaçınılmaz olarak kaybolmaktadır. Kısacası, endişe ve pesimizme yer yok, her şey planlı gelişmektedir.

Burak Yılmaz olayı biraz farklıdır, ama orada da işler planlı, güzel gitmektedir. Uzun sakatlıklardan sonra, Burak bu yıl bir tek zirve planlamış gözükmekte, gittikçe kalkacaktır ve o zirve Euro 2016 tarihlerinde olacaktır. Nitekim, Çin’den gelen en-son haberler onu göstermektedir.

Hakan Çalhanoğlu ise bu sezon 3. kez sportif forma girmesi gerekecektir. Avrupa Ligi’nde takımı Villarreal’e yenilmesi, aslında Milli takımız için bir şanstı. Hakan kalan zamanı çok iyi değerlendirme fırsatı bulmuş, hiç kuşkusuz bu yaz herkese klasını tam da yerinde gösterecektir.

Nuri Şahin uzun tendon sakatlıklardan kurtulduktan sonra, takımının 2016 yılı Bundesliga hariç bir çok maç oynadı. Bazı maçlarda yedek, zaman, zaman  oyundan çıksa da, hem yeterince antrenman yapma fırsatı buldu, hem de şimdi oynayarak Euro 2016 zirve yapma şansı vardır. Forma girmesi için tüm olanaklar önünde, olgun yaşlara giren futbolcumuz bu fırsatı kaçırmayacak, diye düşünülmektedir.

Volkan Şen ne yapacak, diye sanki soruları duymaktayız?
Volkan 1. yarı olsun, şu an olsun çok formda gözükmektedir. Tabi ki, böyle devam edemez! En-kısa zamanda ‘’saklanıp’’ bataryalarını  şarj edip, Hırvatistan maçında kasırga gibi esmesini bekliyoruz. Onun işi en-kolay gözükmekte, yeter ki, o 3-4 hafta mikrohazırlık dönemi fırsatı bulsun.


Bu sefer olacak, hemde çok iyi olacak!

                                                                                                                  Ertan Hatipoğlu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar