28 Şubat 2014 Cuma

KOŞARKEN PROBLEMLERİ ÇÖZ !





           Bir kaç mantıklı hareketle koşu performansınızı arttırır, antrenman zevkini hisseder, yarışlarda havanızı hissettirirsiniz. Önemli olan,  doğru teşhis ve etkili çözümler bulmaktır. Çözümler ise,  bazen o kadar yakın ve basit ki, kendiniz de şaşıracaksınız.
   Eğer, koşarken TEMPONUZU 7-10 DAKİKADAN SONRA DEVAM ETTİREMİYORSANIZ, sebebi  iyi ısınmamanız ve koşudan önce stretching yapmadığınız olabilir. 4-5 dakika stretching yapıp, 10-12 dakika yavaş koşup, tempoyu arttırmayı deneyin. Yine uzun dayanamıyorsanız, en-kısa zamanda kan değerlerinizi, Hemoglobin ve Hematokrit değerlerine bakın. Düşük olabilirler!
   KOŞARKEN KENDİMİ ZAYIF VE GÜÇSÜZ HİSSEDİYORUM diyorsanız, vücudunuz susuz kalmış olabilir. En-ufak bir susuzluk sizin dayanıklılık performansınızı ve toparlanma süreçlerinizi olumsuz etkiler. İdrar renginizi takip ederek ne kadar su içmeniz gerekir anlarsınız.Fazla koyu olmaması lazım! Başka bir yöntem ise, koşudan önce ve sonra kendi ağılığınızı ölçmektir. Farkı kadar su içmeniz gerekir.
   ANTRENMANDA GEREKEN PERFORMANSA ULAŞAMIYORUM gibi bir şikayetiniz varsa o zaman iş daha masraflıdır.Antrenman programınız size uygun değildir.En-kısa zamanda profesyonel yardım almanızda yarar var!
   SIK SIK SAKATLANIYORUM diyorsanız, ilk yapacağınız iş ayakkabınızı kontrol etmek olacaktır. Koştuğunuz ayakkabı kaliteli firma ürünü olması şarttır! Bu konuda zaman zaman da olsa el masajı yaptırmanız kuşkusuz çok isabetli olacaktır.
   KOŞARKEN ÇOK SICAK VEYA ÜŞÜYORUM diyorsanız mevsime göre kaliteli ürünler kullanmanızı tavsiye etmekteyiz. Sıcak veya soğuk hava,  sizi iklime göre giyinmenizi mecbur etmeli. Bu konuda piyasada çok sayıda seçme  olanaklarınız var.

   İşte kendiniz gördünüz,problem varsa çözümleri de vardır.

   Kolay gelsin!

                                                                                                       Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar