27 Mart 2014 Perşembe

İKİ ADET ''X''

                 

      Bayern Münih rekor uğuruna 7 maç kala şampiyonluğunu ilan etti. Almanya şampiyonası takımın temel gıdasıdır ve bavyeralılar onu afiyetle çabuk midelerine indirdiler. İtalya ve Fransa liglerinde Juve ve PSG rakiplerinden üstün, neredeyse şampiyon ilan edildiler…

  Ada ve İspanya’da durum bambaşka, adeta üçlü düğüm gibidir. Premier liginde şampiyonluğa oynayan 4 takım görünse de, realitede Chelsea, ManS ve Liverpool var. Mourinho’nun takımı 3 puan önde gözükse de, ManS iki maç eksik oynamış, fotofinişte yarışı alabilir. Liverpool ise seriye bağladı ve 7 üst üste galibiyet elde etmiş durumda. Suarez’in formu bakalım mayısa kadar sürecek mi!? Arsenal  teoretik olarak şansı sürse de, çok sayıda formsuz ve sakat futbolcuları var. Tüm dünya, son dakikalara kadar sürecek, Mourinho soslu, Premier lig show’u izlemektedir. 

  Ada’da puan farkları olmasına karşın Laliga’da durum adeta gerilim filmi gibi. Atletiko ufak puan farkı ile lider olması, Barca ve Real M  hırslandırır. Real M  kaybedilen iki maçı olsa bile, bunu finişten önce son nefes alma gibi algılanıyor, final düzlükte son viteste olacağından kimsenin şüphesi yoktur. Lig kapışmaları yetmiyormuş gibi, Şampiyonlar ligi rekabetleri de var! 

  Herkes Bayern Münih’in erken şampiyon olmasının, bir cephe azalmasının bir avantaj olduğunu düşünebilir. Konsantrelerini tamamen Şampiyonlar ligine, ilk olarak ManU’ya odaklanma fırsatı olarak algılayabilir.
Biz Bayern’in tempo düşmesinin problem olduğunu düşünmekteyiz.Diğer rakipleri ‘’gevşeme’’ lüksleri yok olması, onları son derece tehlikeli yapar. Guardiola bu tehlikenin farkında ve şimdilik bira alemlerini askıya almış durumda. E, bira banyosunu yaptı, o kaçınılmazdı!

Sağlık kurulunda Wolfarth gibi doktoru var... 


                                                                                                                                  Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar