24 Mart 2014 Pazartesi

PLATİNİ'NİN ARZUSU





       UEFA başkanı Michel Platini Şampiyonlar Lig’in finalinde Real Madrid ve Bayern Münih’i görmek istediğini itiraf etmiş! Katalan basınına bakılırsa, özellikle kuradan 1-2 gün önce, Platini arzusunu en-yakın kurmaylarına söylemiş, büyük ihtimal de, birisi ağzını tutamamış…
   Ve tesadüfe bakın, Barca’nın en-büyük ‘’ihanetcinin’’eli, yani Luis Figo kurada tam o ‘’büyüklerin’’ rakiplerini zayıf çekti! Real’e şu anki düşüşe geçen Borussia, Bayern’e ise kendine gelmiş, ama çok zayıf sezon geçiren ManU düşmüşlerdi…Üstelik Barca’ya onu tanıyan ve çok çetin ‘’ceviz’’olan Atletiko çıkmıştı! Olayların kapak olacak tarafına gelince, Figo kuradan sonraki basın toplantıda Barcelona medyasına konuşmadığını adeta haykırmıştı! Sonra sakin, sakin Canal + kameralarına Real’i finale yakıştığını itiraf etmişti…
   Gelelim azını tutamayan Platini kurmayına; Ona göre, bir Real-Bayern finali UEFA-ya epey kar getirecekmiş. Lisbon’da Ronaldo’nun takımı  çok reklam getirir, Pep Guardiola’nın ‘’Adidas’’lı kulübü ise, UEFA-nın finans hedeflerindedir kuşkusuz…Kısacası, Lisbon'un  Lush stadyumunda iki Adidas’lı kulübün çıkması, UEFA-yı mutlu edecektir.
   Çeyrek finallerde 3 Adidas’lı kulüp birbirine rakip olmazken, iki ‘’Nike’’li Barca  ve Atletiko eşleştiler.
   21. yüz yılın futbolu git gide daha fazla bir endüstri halini aldı. Sponsorlar’ın önemi büyük kurumları bazı heyezanlara yöneltmiş durumda. UEFA için süper karlı bir iş olur- kabul, herkes memnun olur- bu da kabul, Dünyanın yarısı Ronaldolu Real’i,  diğer yarısı, Barca ve Arjantin dahil, Bayern’li Guardiola'yı tutacaklardır!
   Tüm bunlar olmasın, yürekler ve spor kazansın, diye hala hazır takımlar var. Onlar, her platformda futbolun sadece maddiyata dayanmadığının arkasındadır.

   Haydi Borussia, tüm hesapları altüst et,  hesap kitap yapmadan, futbolunu oyna!
Geçen yıl yapmıştın…

                                                                                                                    Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar