10 Ekim 2014 Cuma

ALLAH'IN HAKKI ÜÇTÜR

Allah’ın hakkı üçtür

Ertan Hatipoğlu

Ne zaman “Hoca takımına 3 gün dinlenme verdi” haberi okusam, ilk önce güler, sonra içimde bir isyan başlar. Ne yani, takım maraton mu koştu, yoksa Everest tepesini Kuzey tarafından mı tırmandı?
Özellikle G.Saray gibi elit bir takımın hocası Cesare Prandelli bu tür aralara sebep ise, daha da duyarlı olmaktayız. Hocamız perşembe sabahı antrenmanını yaptırmış ve “Chao” deyip, bir sonraki antrenmanı pazartesi günü, diye ilan etmiş!
Bir profesyonel sporcunun antrenman-eğitim sürecini bu 3 gün dinlenme olayı nasıl etkiler? Tek kelimeyle: Olumsuz!
Bir kere “fazladan tamlama” prensibini bozar, antrenmanın “kesintisiz” kanununa da aykırıdır. Formda olanlar “geriye dönüş” biletini alır, formsuzlar ise hedefinden uzaklaşır.
Bir italyan’a süperkompenzasyon prensibini anlatmaya kalkışmayacağız ama Jakovlev’in bu konudaki eserlerine bir daha bakmasını önermekteyiz. Tecrübeli hoca da olsa insan zaman zaman bu tür “tazeliklere” ihtiyaç duymalıdır.
Hatırlayacaksınız,  3 gün dinlenmeleri Bursa takımında geçen yıl sevgili Christoph Daum,  birkaç kez uygulamıştı… Sonradan hayırlı bir iş için, oğluna gelin istemek için Almanya’ya gitmek zorunda kaldığı anlaşılmıştı. Hocanın mazereti vardı…
Acaba Prandelli benzeri bir nedenle mi takımı o kadar gün boş bırakıyor? Öyle bir durum varsa peşinen söylesin, biz anlayışlı insanız, anlamaya çalışırız…
Galatasaraylı futbolculara bir tavsiyemiz olacaktır: Siz siz olun, arada bir antrenman yapın, formdan düşmeyin!
Bazen biz hocalar da saçmalıklardan muaf değiliz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar