2 Ekim 2014 Perşembe

FENERBAHÇE'NİN TELAFİ YOLLARI




Fenerbahçe futbol takımı malum geçen yıldan beri Şampiyonlar Lig’ine gidemiyor, ciddi bir parasal gelirden, ayrıca Dünya futbolundan uzak kalmaktadır. Bu yaz hazırlık döneminde, Avrupa’nın önde giden takımları ile oynanan hazırlık maçları bu boşluğu bir nevi doldurmak amacı ile yapıldı. Bu konuda o planlama ve bağlantıları organize edenler, gerçekten takdir edilecek kişilerdir.

Şampiyonlar ve Avrupa lig maçları başlamışken, Fenerbahçe takımı hem finansal hem de seviye çıkarlarını en-azından korumak, kayıplarını telafi etmek zorunda. Sadece forma satışları ile, bu çark dönemeyecek, amatör branşlar da olumsuz etkilenecektir.   

Bu durumdan kurtulmanın tek yolu Asya kıtasındaki  ve okyanus ötesi ünlü takımları ile dostluk maçları yapmaktan geçmektedir. Malum, Asya ve Kuzey Amerika’nın kulüpleri Avrupa’dakiler gibi yoğun sezon geçirmiyor, kısacası bu tür maçlara, özellikle Türkiye’nin şampiyon takımı ile maç oynamaya fikrine sıcak bakacaklardır.

Fenerbahçe takımına gelince, o maçları hafta arasında, özellikle Milli aralarda, sezon sonuna kadar yapılır. E, biraz yol yorgunluğu olacaktır, ama iyi bir organizasyon ve uçuş planları ile, üstesinden gelinir. Ayrıca, milli aralarda oynayamayan milli futbolcuların yerine gençleri oynatıp, yeni yetenekleri keşfetme ve takımı yavaş yavaş gençleştirme yoluna start verilir. Saat farkı ve jetlag olayına gelince, toplam iki günde didip, maç oynayıp dönülürse sadece yol yorgunluğu oluşur, o kadar. Organizma uyum süreçleri ile yıpranmaz, peşinen söylememizde fayda vardır... Yılda 5-6  maç yapılsa hem kulüp kasasına para girer, hem de yukarıda saydığımız diğer faydalar elde edilir.
Bu maçların organizasyonunda hiç kuşkusuz, takım sponsorları da devreye girecektir.

Çalışan demir ışıldar, demişler...


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar