21 Ekim 2014 Salı

LOUİS VAN GAAL'IN UZAY TOPARLANMA HAMLESİ




Louis Van Gaal kötü gidişata son çare olarak futbolcularına  kozmonot muamelesi yapmaya başladı. Yeni satın alınmış araçlar ile, iki antrenman arası sporcular özel oksijen kapsüllerde yatıp, hem sakatlanma riskini azaltıyor, hem de daha çabuk toparlıyorlar. Anlaşılan, Van Gaal Manchester United takımını her koldan etkilemeye, kaldırmaya çalışmaktadır. ‘’Carrington’’ gibi son derece modern ve şimdiye kadar sadece elit  atlet ve bisikletçilerin kullandıkları sisteme başvurduğuna göre...

Temmuz ayında çift antrenman ve yeni yükleme antrenmanlarını uygulamaya başlayınca, futbolcular uyum sağlamakla zorlanmış, bazı sakatlıklar başlarına gelmişti. Kurt teknik adam toparlanmayı yetersiz bulmuş ki, hemen oksijen kapsülleri sipariş etmiş, devreye sokmuştu. Bu metod ilk önce uzay araştırma merkezlerinde kozmonotların kullandıklarını bilmekteyiz. Daha sonra, modern tıp ve elit sporda kullanılmaya başlamıştı.

Oksijen kapsülde bir kere, futbolcuların nabız, kan basıncı ve solunum kontrol altına alınır. 100% oksijen ve 3 atmosfer basınç, yarım saatlik bir uygulama ile, vücut  adeta yepyeni bir hayata ‘’Merhaba!’’ demektedir. Her hücre, doku ve organ oksijen ile doyurulurken, metabolizma hız rekorları ‘’kırmaktadır’’. Savunma  sistemi son derece uyanır, hastalıklara neredeyse ‘’Stop!’’denilir. 
Futbolcular rahat yatarken, şeffaf camlardan televizyon bile izleme imkanı vardır.. Eski kapsüllerde gibi dar alan, kapalı korkusu yaşanmaz. 

Her odada yaklaşık 1 atmosfer basıncı vardır. Kapsülde 3 atmosfer uygulaması, futbolcunun 20m. suyun altına girmek gibi bir ortama eş değerdir. Basınç  plazmalarda  çözülmüş oksijen miktarını artırmaktadır. Merkezi sinir sistem uyanır ve savunma artar. Vücudu kamçılarken, yeniler ve enerji verir.
Louis Van Gaal bu uygulama sayesinde sakatlıklardan uzak tutmak, toparlanmayı hızlandırmak ve her şeye rağmen sakatlık olmuş ise daha çabuk iyileşmek amaçlamıştır. Son derece modern, etkili ve pratik bir sistem.

Darısı bizim takımlarımızın başına!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar