17 Ekim 2014 Cuma

BUMERANG

                      


Büyük sporcu olup da çuvallamak için hiç bir zaman geç değildir. Tıpkı Robert Harting örneği gibi, kendini fazladan aziz göstererek meslektaşı Gatlin’e karşı yaptığı hamleden sonra; ‘’Ben doping cezası yemiş  Gatlin gibi sporcu ile Dünya’da ilk 10 sporcu anketinde yarışmak istemiyorum, ya beni, ya onu bu listeden çıkartın!’’

Robert bunu unutmuş olmalı ki, Gatlin hiç bir zaman kurallara karşı gitmedi, neyse cezası uygulandı ve kanunlar izin verdiği için 4 yıl sonra da olsa geri döndü. İAAF kanunları izin vermeseydi, dönmezdi… Kısacası, horonunu o usullere göre tepti, ter akıttı. Cezası geçmişte kalmış, uzun aradan sonra kendine ve yeteneğine güvenerek geri dönmüş, gittikçe yükselen grafik çiziyordu. Kaldı ki, o listede doping cezası yemiş Merritt ve Sandra Perkovic vardı. Onlara karşı konuşmaması, sadece Justin’ı hedef alması, ayrı bir konudur.

Atletizm’de artık kesin şampiyon diye bir kavram kalmadığını, 8 yıl sonra da olsa yeni teknoloji ile eski numunelere bakılır, maazallah, attığı bumerang geri dönebilir, o  cezalılar listesine girebilir, diye Robert Harting’e hatırlatmak zorundayız. Ayrıca, neredeyse 30 yılık Jurgen Schults'a ait 74.08m. Dünya rekorunu kırsa, kısacası ''Yılın ateti'' anketinde favori durumda olsaydı, ayni hareketi yapıp, meslektaşları ve bir çok seveni üzermiydi?

Doping kuralları herkes için, beğenir, beğenmez geçerlidir.  Sir Seb Coe çok zor durumda olduklarını öne sürse de, İAAF son derece doğru bir karar alarak, Robert Harting’i adaylar listesinden çıkardı.

Kendini fazla ''Aziz'' yapanları Allah da sevmezmiş, derler...  



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar