6 Ekim 2014 Pazartesi

ÇADIR'IN ANAHTARI




Süper ligimizin daha 5 maçları henüz oynandı ortalık sakat futbolculardan geçilmiyor. Fatih Hocamız kimi kalede oynatacak bulamaz halde, transfer edilmiş çok pahalı yıldızlar en-az bir kez sakatlanıp, takımlarına katkılarını veremez durumdalar. Bunların yanına ‘’kız fizikli’’ futbolcuları da ilave edersek…
Kasların kuvvet ve sağlamlığı sırı galiba beklenenden daha basit ve bize yakınmış. E, hemen antrenman yapmadan olacak, diye düşünmeyin, ama bir vitamin var ki, yardımcı olacaktır.

Herkesin bildiği vitamin D bir çok deneyden sonra, doğru miktarda her gün alındığında kas fibillerini (doku hüçreleri) güçlendirdiği ortaya çıkmış durumda! Bir çok sporcu üzerinden yapılmış araştırma, D vitamini seviyesi yüksek olanlarda daha güçlü oldukları ortaya çıkmıştır. Bir çok kişi D vitaminin sadece kemiklerin kalsiyum emiliminde önemli rol oynadıklarını düşünmektedir oysa ki, kas kuvvetine katkıları fazla olduğu ortaya çıkmış durumda.
 
O zaman futbolcularımızın önünde ne miktarda kullanmam gerekir sorusu gelmektedir? Bilim adamlarına göre, günlük doz 0.015 mg. olmalıdır. Bu miktar yaklaşık 100 gram balıktan temin edilir.

Balık sevmeyenler için yumurta, süt veya  tahıllar gibi seçenekler mevcuttur.

Doğal tüketin, ayakta kalın!


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar