9 Mart 2015 Pazartesi

BÜYÜK RESTLEŞME 2

        

            BU SEFER RUSLAR WADA-ya POSTAYI KOYMAYA HAZIRLANIYORLAR



Ruslar İAAF-ye açık açık resti çektikten sonra, sıra WADA (Dünya Antidoping Ajansı) gelmişti. Bu sefer, dünyada sporcuların sağlığını düşünen teşkilat, gerçekten tabirin tam anlamı ile ‘’darının üzerinden'' yürüdüler.

Dün bitten Avrupa salon atletizm şampiyonasında, WADA-lı ‘’Lord''lar epey ‘’çalışmışlar’’… O kadar ki, 800m. kadınlar yarışın daha ilk serilerinden sonra, iki rus sporcuyu doping kontrol sebebi ile almışlar, ama bunu yapmadan, kafile doktorunu uzaklaştırarak, ayrı bir odaya götürmüşler!? Orada sorguya çekmişler…Her iki sporcu konuşmak istemediğini defalarca söyleyince,  doping odasına bırakmışlar… İki rus sporcusundan biri, Poistogova yarışın favorisi, isyan edip soluğunu derhal rus kafile başkanı ve yeni geçici Başkan Vadim Zelichenog’da almıştır. Zelichenog konuyu derhal Rusya spor bakanı Vitaly Mutko’ya rapor edince, olaylar olmuş, restler çekilmiş!

WADA yetkilileri tabi ki, işini yapacak, tabi ki, dopinge karşı savaşını yürütecekler, ama bu kadarı, pes dedirtiyor. Bir sporcuyu, seçmeden sonra kontrole alabilirsin, ama ‘’Rusya’da doping olayları hakkında ne düşünüyorsun ?’’ gibi soruları sorman, sporcunun konsantrasyonu ile oynamanız ne hakkınız var? Orası yarış arenası mı, yoksa soruşturma yeri mi?

Tüm bu üzücü olaylar Rusya Spor BakanıVitaly Mutko’yu belli ki, çok rahatsız etmiş, en-kısa zamanda bu konuyla ilgili WADA ile görüşme kararı alınmıştır. Kısacası, kılıçlar çekilmiş uzun sure de geri adımlar atılmayacak gibi gözükmektedir.

Bu arada, olan yine atletizm sporuna oluyor, sponsorlar geri bakmayarak kaçarken, milyonlarca atletizm sever artık  gönlündeki ‘’sporların kraliçesine’’ buruk gözlerle bakıyor…


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar