21 Eylül 2014 Pazar

F.BAHÇE'NİN PROBLEMİ

F.Bahçe’nin problemi

Ertan Hatipoğlu

F.Bahçe, sezon başında yıllarca yardımcı antrenör görevinde bulunan, takımı iyi tanıyan sevgili İsmail Kartal’a teslim edilmişti. Hatırlayacaksınız, takımı aldığı günlerde, hazırlık şeması ve planları Ersun Hoca tarafından hazırlanmış, yürürlüğe girmişti. Takım 12 günlüğüne Topuk Yaylası’na gitmiş, daha sonra İstanbul'a dönerek hazırlık maçlarına başlamıştı… Soma turnuvasından hemen sonra takımın başına Kartal geçmişti.
Kısacası, hocanın istese de takımın hazırlık şemasını değiştiremezdi. Belki sadece o 14 günlük milli arada müdahale edebilirdi ama fazla futbolcusu ülkelerini temsil ettikleri için zor bir ihtimaldi…
Takımın bireysel genetik uyum kapasitesine bakarsak, 2 yıl önce Avrupa liginde final kapısından geri dönmesini zirve kabul edebiliriz. O tarihten bu yana takımda fazla gelen ve giden olmadığından bu performansı taraftarlar aramaktadırlar.
Bu yıl oynadıkları hazırlık maçlarına ve gösterilen performansa bakarsak, Sevilla maçı hariç, Olympiakos ve Roma maçlarında takımın gayet iyi durumu olduğu gözüktü. Sevilla maçı da reaklimatizasyon durumda oynandığı için yanlış bir planlanma ürünü olarak kabul etmekteyiz. Normal şartlarda oynansa, sonuç diğer iki maçından farklı olmazdı… Kısacası, bu üç takımla maçlarında takım gayet iyi gözükmüştü. Ama o günlerde…
Şimdi Sevilla, Olympiakos ve Roma’nın performansları nerede, F.Bahçe’nin performansı  nerede? İlk lig maçında yorgun bir rakibe karşı alınan zor bir galibiyet, ikinci maçında yeni kurulmuş bir Trabzon’a karşı kaybedilen 2 puan… “Şimdi yenemezsin, sonra çok daha zor olacaktır” diye uzaydan bile görülmektedir.
F.Bahçe yapılan zayıf hazırlık ve planlanma hataları yüzünden genel uyum rezervine ve genetik potansiyeline ulaşamamış gözükmekte. Problemin çözülmesi, yani yüklemelerin antrene potansiyelini ortaya çıkarılması, futbolcu organizmalarında inşası uyum değişiklikleri zorlama şansı ne yazıktır ki, ağırlıklı hazırlık dönemin görevidir. Maçlar başlayınca ufak tefek rötuşlar, makyajlar yapılı, ama ne kadar fayda eder başka bir meseledir.
F.Bahçe’nin aralık ayına kadar takımın anlık uyum rezervi ile yüklemelerin antrene potansiyeli arasında o bağı çözmesi gerekecek.

Asıl ocak ayında sağlam temel atması için…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar