5 Eylül 2014 Cuma

KARTAL'IN PROBLEMİ 2





Geçen sezon birinci yazımızda, Beşiktaş'ın  antrenman-eğitim probleminden bahsetmiştik. Bu sezon gereken tedbirler alınmış, özellikle Ahmet Cebi’nin gelmesiyle takımda kontrol mekanizması artmış, neticeler  alınmaya başlamış durumda.
Yine geçen yazımızda Bilic ve ekibinin çok modern ve çağdaş antrenman sistemi, futbolcuların gelişmesine yönelik her tür metot ve araçlar kullandığını vurgulamıştık. Neticede, bir yıl kadar sürede şöyle panoramik, rakiplerle kıyaslayıp baktığımızda, Beşiktaş futbolcuların aldıkları mesafe epey fazladır. Bunun sebebi Bilic’in ekibinde bu konuda uzmanlaşmış son derece bilgili unsurların olmasıdır. Tabi, felsefe, strateji ve amaç da çok önemlidir.
 
Antrenman-eğitim açıkları hallettikten sonra, sıra yapısal probleme gelmektedir. Burada problem  hemen-hemen her türk takımlarımızda gibidir-alt yapıdan birinci takımı besleyecek futbolcular gelememektedir! Alt yapıda gerekenleri yapacak bir ekip, bir sistem yoktur. Özellikle, genç futbolcuların gelişimini, fiziksel ve teknik niteliklerini  birinci takıma taşıyacak bir kadro yıllarca görememekteyiz. Neticede, takım her yıl transferler ile beslenmektedir.

Yapılacaklar çok basit!

Öyle çok uzaklara gidilmesi gerekmez; Bilic’in yukarıda kurduğu ekibin benzerlerini daha alt  yaş gruplara da kurulması gerekir! Tabi ki, aynısını kurulmaz, ama felsefe ve yapı olarak benzerlerini kurmak çok maliyetli olmaması gerek. Futbolcuların daha o takıma ayak attıkları andan fiziksel, teknik, sağlık,
gelişim, haritalarını çıkaracak, modern metot ve antrenmanlarla onları ilerletecek bir yapı. Kontrol mekanizması ve ana KARTAL şefkatı ile…

Dünyada sayılı takımların arasına katılmak, bir Dünya takımı olmak için çok az kaldı.

Haydi Başkan!



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar