4 Eylül 2014 Perşembe

MİLLİ ARA!

Milli ara!

Ertan Hatipoğlu

Dünya Kupası’na gidemememize rağmen, sanki gitmişiz gibi yapıp, Süper Ligimiz’i geç başlattık. Daha ilk maçlarımızı henüz oynadık ki, “Milli ara”mız kapımızı çaldı. “Olsun, her işte bir hayır vardır” diyelim ve duruma bir bakalım.
Aslında bakarsak, bu iki haftalık ara bazı takımlarımıza çok iyi gelebilir. F.Bahçe takımı, geç başlayan ve sadece 12 günlük Topuk Yaylası kamp macerasını toparlayabilir, Trabzonspor ise takıma yeni gelmiş futbolcularını takım yapma yolunda epey yol alma şansı bulabilir.
Beşiktaş bataryalarını şarj edip, sakat futbolcularını iyileştirir.
G.Saray yeni transferlerini monte zamanı bulup, Şampiyonlar Ligi’ne kadar formunu ilerletir. Bursaspor sezon başı hazırlık hatalarının izlerini unutturup, kendine yakışan bir duruma gelebilir.
Kısacası, hemen hemen her takım bu arayı kullanıp daha iyi duruma gelmeyi düşünmektedir kuşkusuz…Bu arayı aynen sıcak havada hakem su molası vermiş gibi algıladık.
Tüm yukarıdaki anlattıklarımızın tam tersini yapacak, daha doğrusu her şeyini yapmış, ligin devamını bekleyen bir G.Antepspor takımı var!
Çok akıllıca bir hazırlık planlamasından dolayı, takım bu günlerde reaklimatizasyon durumda ve doğal olarak antrenman yüklemelerini minimuma indirmek zorunda. Yani, takım iki haftalık arayı bu süreci atlatmayı planlamış ve 2. Lig maçında yine o coşkulu durumuna kavuşmayı düşünmektedir. Bu bilim ve zekâya şapka indirilir!
Üst düzey sporda öyledir, adımlarını 5-6 hamle ileriyi düşünerek atanlar, amaçlarına ulaşır, diğerleri ise, hep ‘’doldurmaca’’ yaparlar.

Böyle, diğer “’Milli ara”ya kadar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar