11 Aralık 2013 Çarşamba

WESLEY SNEİJDER MUCİZESİ


                                                   


         En son Elazığ spor maçı,5 gün önce,hatırlayacaksınız Sneijder yedeklerde bile değildi.Son bir ay sakatlık nedeniyle resmi maçı bırakın,takımla antrenman sayısı 2-3 geçmemiştir.Zaten GS problemleri o son bir ayda tabi,Muslera’nın sakatlanması da katkısı az değildir…Wesley’in eksikliği takımın belini iyice ‘’kırmış’',uçuruma sürüklemişti.
 
   Bugün gördünüz,Sneijder sadece dönmedi,öyle bir performans sergiledi ki,hepimiz şaşırdık!İnanılması güç deparlar,verkaç ve plase denemeleri…Tam 3 son derece etkili şut,biri galibiyeti getirdi!Sanki son bir ay oynamış,hiç zorunlu ayrılmamış,kaldığı yerden devam etmişti...

   Peki,hollandalı star futbolcu bu mucizeyi nasıl gerçekleştirdi?Belli ki,arkasında sadece sakatlığını geçirecek değil,onu gereken anda fit ve antrenmanlı duruma sokacak bir Beyin var…İşin zaten zor tarafı bu-hem tedavi,hem de antrenman yaparak,ayakta kalmaktır!

   Böyle durumda son bir kaç yılda çok yaygınlaşan,özellikle elit spor ve uzay endüstrisinde kullanılan bir metot vardır-ELEKTRO MASKÜLER STİMÜLASYON! Elit sporda,özellikle sakatlıktan sonraki süreçte,sporcuların kilo almamaları,formu koruma ve kas kütlelerini arttırma amaçlı kullanılır.Haftada 2-3 gün 30-ar dakikalık seanslar ile,4-5 saatlik antrenman yapmış gibi olursunuz. Sakatlık tedavisine devam ederken,zarar görmeden, sürat,kuvvet ve dayanıklılık gibi niteliklerinizi ilerletme fırsatı bulmaktasınız.EMS sayesinde beynin gönderdiği sinyallere ek olarak kaslara dışarıdan çok daha fazla yoğun uyarılar gönderir.Uyarılar kaslarda kasılmaya neden olur.Böylece çok fazla bir antrenman etkisi sağlamış olur.

   Hatırlayacaksınız, Wesley yaklaşık 2 hafta önce herdeyse kayboldu,hatta Mancini bile nereye gittiğini bilmediğini açıklamıştı…Daha sonra Sneijder’in Italya’da eski doktorunun yanına kontrol amaçlı gittiği söylendi.Her neyse,Beyin kim olursa olsun,’’eline sağlık!’’ diyoruz.

   Umarız bizim futbolculara Wesley Sneijder mucizesi örnek olur ve herkes bilime gereken önemi verir!


                                                                                                                   Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar