25 Kasım 2013 Pazartesi

CANER ERKİN'İN FORM DURUMU


                                             


        Fenerbahçeli Caner Erkin bu sezon çok formda olduğu gözden kaçmadı.Sol kanatta FB olsun,milli takım olsun,neredeyse her maçta iyi hücumlar ve ortalar yaptı.Kısacası teknik kadroya ve taraftara güven verdi.Öyle ya,formda olan futbolcu uzaydan bile görünür,her yapmak istediği hareketi rahatlıkla başardığını  şahit olduk.

    Son Antalya deplasmanında,gözle görülür bir düşüş,geriye dönmekte zorlanma,santralarında bir isabetsizlik göründü.O canlılık ve tazelik yok olmuş,yerine bir ‘’miskinlik’’gelmişti.Antrenman bilimi olarak bir futbolcunun sportif formda kalma süresi en-fazla 8 hafta sürer.Daha sonra o formunu kaybetmesi kaçınılmazdır.Caner hatırlayacaksınız,daha eylül ayında formda olduğunu gösterdi ve 2 ay ileri atarsak,kasım ayın sonlarında orada kalması mümkün olmadığını fark etmekteyiz.Yani,Caner açısından Antalya'daki manzara normal olduğunu düşünmekteyiz.

   Peki,FB takımın hafta sonu çok önemli bir derbi maçı var.O maçta Caner Erkin’in durumu belki de maçın kaderini belirleyecektir.Ne gibi hareketleri yapması gerekir? Bir kere,pazar ve pazartesi  bol genel ve daha az özel kuvvet çalışmalarına başvurması gerekir.Kuvvet niteliklerinin düşmesine mümkün oldukça izin vermemesi,genel kuvvet ile toparlanmasını hızlandırmalı!Çarşamba ve perşembe tam istirahat veya örneğin çarşamba Belgrad ormanlarında,doğal ortamda yavaş bir 6 km. kros yapması gerekir. İki gün dinlenmekten sonra,cuma akşamı,maç saatinde kısa, yoğun ve kamçılayıcı bir antrenman ile ertesi akşam cumartesi derbisine girip,görevlerini en-iyi şeklinde yapabilir! Hiç bir çift kale antrenmanına gerek yok,yıpratıcı koşular durumunu daha da kötüleştirirler.Gıda ve elektrolit dengesine dikkat etmeli,gün içinde uyku ile kendini yenilemelidir.

   Kolay gelsin,Caner!

                                                                                                                 Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar